Oslo-gutten gikk runden på 68 slag, tre slag under par. Han ligger helt oppe i toppen å kjemper før alle spillerne er ferdige med sine runder. Vinden ble etterhvert en faktor på runden utover dagen, men Hovland taklet forholdene mesterlig.
– Mye bra i dag. Seks birdies er meget bra spesielt i den vinden her. Jeg hadde et par dårlige putter fra utsiden av green som jeg bedømmet litt feil. Slo de alt for hardt og misset returene. Ellers var det veldig mye bra, mye bra nærspillslag og mye bra jernslag, sier Hovland etter åpningsrunden.
The Northern Trust
Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til
23/08/2021 KLOKKEN 22:43
Dette er andre gang nordmannen er med i FedExcup-sluttspillet. I fjor som førsteårsspiller handlet det kun om å prøve å komme med til den siste turneringen: Tour Championship i Atlanta. Det klarte han, men i år er ambisjonene høyere enn å bare være med.
– I år har jeg lyst til å spille bedre disse to turneringene slik at jeg kan posisjonere meg bedre inn til den siste uka og ha i hvert fall en liten sjansje på å vinne hele greia, sier en offensiv Hovland.
Se hele intervjuet med Viktor Hovland:

Hovland brøt ut i latter etter Tiger-sammenligning: – Easy now!

Kan bedre

Discoverys golfekspert Marius Thorp er meget fornøyd med åpningsrunden til Hovland, selv om han mener 23-åringen har mer å gå på.
– Veldig god åpningsrunde av Viktor! Tror nok han selv vil føle at han la igjen noen slag der ute, men det viser jo bare hvor høyt hans laveste nivå er. Han er der oppe i teten uten å være på sitt aller beste. Veldig lovende start, sier Thorp.
Hovland var som vanlig veldig treffsikker fra tee, men i dag virket det nesten som det var umulig for nordmannen å ikke treffe fairwayen. Nordmannen endte opp i de kortklipte 85 prosent av hullene.
– Veldig viktig å sette ballen i gode posisjoner fra tee. Greenene er små og da vil man aller helst slå inn fra fairway, forteller Thorp.

Tre strake birdier

Dagen startet ikke optimalt. Bogey på åpningshullet det tiende gjorde at man kanskje fryktet at Hovland ikke hadde dagen etter en ukes turneringsfri. En birdie på hull 13 og en bogey på hull 15 betydde at nordmannen var et slag over par etter de første fem hullene.
Men så begynte Hovland birdieshowet. Tre strake birdier på hull 16, 17 og 18 førte han helt opp i toppsjiktet.
Hovland har vært tydelig på at spillet rundt greenen er noe han må jobbe hardt med. I dag fikk vi se litt av det harde arbeidet som han har lagt inn i nærspillet.
Etter tre strake birdier kom de en periode med fem strake par. Men det kunne fort ha blitt noen bogeys også hadde de ikke vært for strålende nærspill fra 23-åringen.
Han havnet i problemer på hull 5, men med et fantastisk slag fra roughen som endte opp kun meteren ifra hullet, klarte han å redde et flott par, til stor begeistring fra de amerikanske kommentatorene.
Se Hovland vise sin nærspillsmagi på hull 5:

Hovland viser nærspill av høy klasse: – Absolute beauty

Mer nærspillsmagi

Etter å ha unnslippet problemene på hull 5, viste Hovland mer magi fra utsiden av green på de sjette. Denne gangen endte det med en birdie. Han viste fantastisk touch da han landet ballen helt i greenkanten og rullet ballen til en drøy meter ifra hullet. Birdieputten satt sikkert midt i koppen.
Hovland var ikke ferdig der. På hull 7 satte nordmannen en putt på drøye åtte meter for hans andre birdie på rad. Han lå på dette tidspunktet fire slag under par og hadde andreplassen alene.
Se birdieputten på det hull 7:

Andre birdie på rad – sjette på runden

En sur bogey på par fem hullet det åttende ødela litt av helhetsinntrykket derimot. Nordmannen hadde en mulighet til å revansjere bogeyen på hull 8 på rundens siste hull, men ballen strøk hullkanten på høyreside og holdt seg oppe.
Men det ble en høyt akseptabel runde på 68 slag på den første dagen av Northern Trust. Det virker som det blåser bare mer og mer rundt banen og det kan bli svært utfordende forhold for spillerne som ikke er ferdigspillte utover ettermiddagen i New Jersey.
Sjekk også ut denne putten fra Hovland på hull 1 som går rett over hullet:

Hovland for birdie: – Godt den traff flagget

The Northern Trust
Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren
23/08/2021 KLOKKEN 22:39
The Northern Trust
Her mister Hovland besinnelsen
23/08/2021 KLOKKEN 20:13