Uavhengig av dagens prestasjon og resultatene i resten av play-offen, er dette et historisk øyeblikk i norsk golfhistorie. Viktor Hovland ble den første nordmannen til å slå ut i play-offs noen sinne.
Og det hele endte riktig så bra. For tross to bogeyer, hentet Viktor Hovland seg inn på glimrende vis. Da det nok en gang så ut til å bli en nedtur på tampen etter at han slo ut en flyer (gress mellom ballen og kølla, så ballen ender med å fly for langt), så hentet han inn et par på elegant vis.
The Northern Trust
Dobbel bogey ødela for Hovland etter storspill - ble nummer 18
23/08/2020 PÅ 19:44
– Hvilken herlig avslutning foran morgendagen!
– Og hvilken putte-runde han har hatt. Dette er helt der oppe totalt sett for han på PGA-touren, sa kommentatorparet da -3 var et faktum.
– Dette er en herlig start på helgen, konstanterte de.
Dermed lå han på delt 30. plass etter torsdagen.
Se den imponerende birdien på hull 8 her:

I ekstase etter Hovland-birdie: – Se på han da!

Høyt og lavt

Hovland måtte starte med de siste ni hullene og fikk dermed banens antatt vanskeligste hull rett i fleisen fra start av. Med andre ord startet han med hull 10-18, og avsluttet med hull 1-9. Det løste han dog på fint vis. Selv om det hele startet med en bogey på hull 10, klarte han par på 11 og 12, før han noterte seg for dagens første birdie på hull 13.
Etter det kom dagens første nedtur. Dobbel bogey på hull 14 etter et forholdsvis godt utslag. Skuffende spill av Hovland, noe nordmenn hjemme i stuene lot seg frustrere over.
Men skuffelsen gikk ikke til hodet på vår mann over dammen. Par på de neste tre hullene ble på lekkert vis fullført med eagle på hull 18. På det tidspunktet dagens sjuende eagle på dette hullet. Dermed lå Hovland på par halvveis, før han skulle sette igang med hull 1-9.

Ny bogey - slo tilbake

Det virket som om Viktor hadde kommet inn i en god flytsone, for med to birdies på de fire første hullene lå han plutselig på -2 etter hull 4. På det tidspunktet lå nordmannen på en 45. plass med fem hull igjen, der særlig ett av dem er notorisk.
– Det er bare å holde seg fast på hull 8. Det er kåret til banens vanskeligste, sa Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad på sendingen før Hovland gjorde seg klar.
– På en vanlig Viktor-dag, så klarer han fire par og en birdie på de fem siste hullene, konstanterte Marius Thorp fra studio.
Men så kom en bogey på hull 5 i stedet. Heldigvis slo Hovland tilbake til stor ekstase for gutta i kommentatorbua - birdie på hull 6 gjorde susen.
– Dette smakte! Putteren er ordentlig på lag i dag altså, sa Bjørnstad.
Da var fansen mer fornøyde også:
Etter å ha spilt på par på hull 7, var det på tide med det vanskeligste av dem alle. Og da Hovland hadde spilt seg inn til birdie-mulighet på hullet, fikk seerne til og med sa han direkte da han ordnet birdie på hull 8 med en nydelig putt. Dermed -3 før det siste hullet.
Der opplevde han å få en

Må klare topp 70

FedExCup Playoffs består av tre ulike turneringer. Den første, THE NORTHERN TRUST, inneholder de 125 høyest rangerte spillerne på FedExCup-rankingen. Det er denne det norske håpet slo ut på torsdag. For å komme seg videre til neste play-off-helg, må han være blant de 70 beste etter denne turneringen.
– For Viktor sin del blir det viktigste den første uken å ta med seg en god følelse videre i playoffs. Hovland er klar for BMW Championship, men en god turnering denne uken vil styrke posisjonen hans og øke sannsynligheten for å komme seg til Tour Championship, sa Eurosport-ekspert Marius Thorp tidligere denne uka.
Husker dere denne?

Resignert Hovland tuslet barbeint rundt: – Bare å glemme dette her

The Northern Trust
Hovland hadde full fart mot superrunde - så rotet han seg bort
22/08/2020 PÅ 17:53
The Northern Trust
Hovland slet kraftig - så leverte han da det gjaldt som mest: – Han er sikkert superskuffa
21/08/2020 PÅ 17:14