• Se Viktor Hovland og resten av verdenseliten i THE NORTHERN TRUST på GOLFTV fra 13:10 torsdag. Få tilgang her!
Torsdag blir Viktor Hovland igjen historisk, da han som første nordmann stiller til start i FedExCup Playoffs, turneringene som markerer slutten på PGA Tour-sesongen
Den første av totalt tre playoff-turneringer, THE NORTHERN TRUST, spilles i Boston, og inneholder de 125 best rangerte spillerne fra inneværende sesong.
The Northern Trust
Dobbel bogey ødela for Hovland etter storspill - ble nummer 18
23/08/2020 PÅ 19:44
Deretter kuttes feltet til 70 før den andre turneringen, BMW Championship. I den tredje og siste turneringen, Tour Championship, er det kun de 30 beste som får delta.
Hovland ligger på en foreløpig 28. plass, og er dermed i rute til å få spilt alle tre turneringene.

– Ikke helt der jeg ønsker å være

Forventningene er store til 22-åringen som har storspilt siden koronapausen med en rekke topplasseringer. Resultatmessig har pilen riktignok pekt litt nedover de siste turneringene før han forrige uke stod over Wyndham Championship.
Nå avslører hovedpersonen hvorfor.
– Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være når det gjelder ballstrikingen. Jeg håper å finne noe i svingen, sa Hovland til Eurosport fra sin treningsbase i Oklahoma forrige uke.
For etter en sesong hvor han har hatt det lange spillet som sin store styrke, har ikke Hovland de siste turneringene vist den samme presisjonen som man har vært vant til å se. Det norske golf-esset har nå brukt turneringspausen til å prøve å finne tilbake godfølelsen med både driveren og de lange jernene.

Har vært hos to instruktører

Hovlands trener fra college-tiden, Alan Bratton, var gjest i Eurosports golfpodcast «FORE!» denne uken. Der kunne han fortelle at han har vært i dialog med Hovland mens nordmannen har vært hjemme og trent i Oklahoma.
– Han har jobbet mye med ballstrikingen. Han har ikke følt at den har vært på topp den siste tiden, og har vært hos to ulike instruktører den siste uken, sa Bratton.
  • Sjekk ut «FORE!» overalt der du finner podcaster!
Eurosport var i kontakt med Hovland senest tirsdag, hvor 22-åringen kunne fortelle at ting begynte å se bedre ut.
Så gjelder det bare å se om alt kommer på plass i tide til alvoret starter på torsdag.
– Det virker som han er litt på leting etter den skikkelige godfølelsen, men det er betryggende å høre at har trent godt i uken som har vært. Det er bittesmå ting som skiller fra at man føler seg helt topp og ikke helt er der. Så er jo bunnivået til Hovland såpass høyt at han kan fint levere bra uten sitt «A-game», sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Hovland slår ut 18:55 norsk tid torsdag. GOLFTV viser Featured Groups fra 13:10, mens hovedsendingen på Eurosport Norge starter 20:30.

Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!

The Northern Trust
Hovland hadde full fart mot superrunde - så rotet han seg bort
22/08/2020 PÅ 17:53
The Northern Trust
Hovland slet kraftig - så leverte han da det gjaldt som mest: – Han er sikkert superskuffa
21/08/2020 PÅ 17:14