Hovland slet kraftig - så leverte han da det gjaldt som mest: – Han er sikkert superskuffa

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 22/08/2020 klokken 01:18 GMT+2

Viktor Hovland varierte voldsomt i prestasjonene under fredagens runde i The Northern Trust, men greier etter alt å dømme cuten.

Viktor Hovland

Viktor Hovland slet til tider under runde to av PGA-turneringen The Northern Trust, men fant formen akkurat i tide.
Nordmannen endte til slutt ett slag under par på fredagens runde. Dermed er han fire slag under totalt og på en foreløpig 47. plass.
– Han er sikkert superskuffa over spillet sitt, men han har et så imponerende nivå som gjør at han kommer videre, sier Eurosports golfekspert og tidligere PGA-spiller Henrik Bjørnstad.
Nå klarer Hovland etter alt å dømme å ta seg videre, da halvparten av spillerne ryker ut i cuten senere fredag kveld.

Svingte i prestasjonene

Hovland hadde en lovende start The Northern Trust torsdag. I den første runden endte han tre slag under par, noe som definitivt var godkjent. Han vartet opp med to bogeyer, men spilte til tider gnistrende resten av runden.
Det betydde 30. plass etter dag én.
På fredag gikk det imidlertid tråere. Spillet var mer ustabilt, og nordmannens bunnivå virket å være noe lavere. En variabel start ble fort en ganske blek en da det ble en dobbel bogey på hull seks, et hull han leverte en birdie på dagen før.
Og selv om han klarte en birdie på hull 11 og 13, ble fredagens runde aldri det helt store, ettersom prestasjonene fortsatte å svinge.

Har fortsatt store muligheter

Før hull 18 behøvde han minst en birdie for å være trygg på å klare cuten, mente Eurosports golfekspert og tidligere PGA-spiller Henrik Bjørnstad.
Og det klarte Hovland akkurat.
Dermed ligger han på -4 totalt og innehar 47. plassen. Runden er imidlertid ikke ferdigspilt før senere fredag kveld.
Men Bjørnstad er sikkert på at -4 holder til å komme seg videre til finalerundene i The Northern Trust.
– Det skal gå det. Det er ikke sjanse i havet for -5. Det skal være sikkert for Viktor nå. -3 ville vært noe annet, sier Bjørnstad.
Han mener fredagens runde var preget av slurv og unødvendige feil for Hovlands del.
– Han har ikke vært helt på hugget med utslagene, men hadde heldigvis en god dag på greenen. Det reddet ham.
Den tidligere proffspilleren lot seg imponere av at Hovland klarte å komme seg under par også i runde to, på tross av en litt trøblete dag. Nå håper Bjørnstad at 22-åringen får tatt seg en god treningsøkt før finalerundene.
– Om han klarer -5 i morgen, vil han nok være innenfor topp 20. Det er fortsatt store muligheter for ham her, sier Bjørnstad.

Viktig med topp 70

The Northern Trust er den første av tre turneringer i FedExCup Playoffs. Denne helgens turnering inneholder de 125 høyest rangerte spillerne på FedExCup-rankingen. For at Hovland skal komme seg videre til neste playoffhelg, må han være blant de 70 beste etter denne turneringen. Deretter kuttes antallet ned til 30 igjen før den siste playoffhelgen, der vinneren av årets FedExCup kåres.
Fikk du med deg dette Hovland-slaget under torsdagens runde?

I ekstase etter Hovland-birdie: – Se på han da!