Viktor Hovland har hatt en noe ujevn start på The Northern Trust, den første av tre turneringer i PGA-playoffen.
På lørdag så det lenge svært lovende ut. Hovland startet forrykende og lå fire slag under par etter seks hull.
The Northern Trust
Dobbel bogey ødela for Hovland etter storspill - ble nummer 18
23/08/2020 PÅ 19:44
Men som tidligere i turneringen skulle han variere i prestasjonene. Flere bogeyer hindret han i å forbedre seg ytterligere. Han falt faktisk ned på -3 til slutt.
Dermed ligger Hovland syv slag under par totalt. Det betyr at han sannsynligvis er inne blant de 50 beste før siste dag, men han vil nok ikke forbedre seg nevneverdig sammenlignet med plasseringen han hadde i utgangspunktet.

Knallstart

Fredag klarte Hovland cuten greit, men imponerte ingen da han endte kun ett slag under par i runde to. Dermed var han fire slag under totalt og på 47. plass før lørdagens runde.
Etter den runden hadde imidlertid Eurosports golfkommentator Henrik Bjørnstad tro på at Hovland fortsat kunne hevde seg i toppen, dersom han hevet spillet sitt i den første av de to finalerundene.
Og det gjorde han virkelig. Birdie på fire av de seks første hullene ga nordmannen en kjempestart.
En bogey på hull ti var imidlertid et lite tilbakeslag. Dermed ble det plutselig enda et lite hopp opp til topp 15. En ny birdie på det påfølgende hullet holdt han innenfor skuddhold.
Men akkurat som fredag var det tidvis store svinginer i nordmannens prestasjoner. På hull 13 ble det en ny bogey.

Kjip avslutning

22-åringen trengte en solid avslutning på de siste fem hullene. En runde på kun -3 ville være skuffende etter den gode starten.
Par på de tre første gjorde at han ble stående tre under par. Men Eurosports kommentatorer Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad mente mulighetene for birdie var gode på de to siste.
Men på hull 17 fikk Hovland et vanskelig utgangspunkt. Det endte i en sur bogey.
Men han hadde ikke gitt opp. En strålende start på dagens siste hull ga ham muligheten til å rydde litt opp i scorekortet.
Det ble en birdie, og dermed ble det -3 i runden og -7 totalt.
Se studios gjennomgang av Hovlands runde:

Se studio gå gjennom Hovlands runde

Viktig med topp 70

The Northern Trust er den første av tre turneringer i FedExCup Playoffs. Denne helgens turnering inneholder de 125 høyest rangerte spillerne på FedExCup-rankingen. For at Hovland skal komme seg videre til neste playoffhelg, må han være blant de 70 beste etter denne turneringen. Deretter kuttes antallet ned til 30 igjen før den siste playoffhelgen, der vinneren av årets FedExCup kåres.
The Northern Trust
Hovland slet kraftig - så leverte han da det gjaldt som mest: – Han er sikkert superskuffa
21/08/2020 PÅ 17:14
The Northern Trust
Lot seg imponere av Hovland-putting: – Helt der oppe
20/08/2020 PÅ 21:52