Populære sporter
All sport
Vis alt

Dobbel bogey ødela for Hovland etter storspill på siste dag

Oppdatert 24/08/2020 klokken 07:36 GMT+2

Viktor Hovland åpnet fantastisk i avslutningsrunden i Norton, men en dobbel bogey på hull 15 satte kjepper i hjulene for en topplassering for 23-åringen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Viktor Hovland fikk en vanvittig start på siste dag av The Northern Trust i Boston. Nordmannen chippet i fra over 80 meter for en spektakulær eagle på hull 2, og fulgte opp med birdies på både 3 og 4.
Men det stoppet ikke der. Oslo-gutten fulgte opp nye birdies på hull 6, 7 og 9, og rundet halvveis på 29 slag, 7 under par.
På banens vanskeligste del fortsatte nordmannen å levere. Etter tre par og en birdie fra hull 11-14 lå alt til rette for en minneverdig avslutning, men så sa det stopp.
Etter en mislykket chip på hull 15 puttet han seg til 3,5 meter, men putten satt ikke. Dermed endte det med dobbel bogey. Etter å ha reddet par på hull 16 kom en ny nedtur på 17, hvor Hovland misset en kort put for par.
Heller ikke på det 18. og siste hullet traff Hovland fra kort hold, og dermed endte dagen på -5 og -12 totalt. Dermed ble det til slutt en 18. plass.
– Dessverre blir det slik at den dobbel bogeyen ødelegger alt momentum i runden. Frem til da var det prikkfri golf fra Hovland. Det er dessverre nærspillet som svikter igjen. Som vi har nevnt tidligere, så er det denne delen av spillet som må bli bedre, sier Eurosport golfekspert Marius Thorp etter kveldens avsluttende runde i Boston.
Helgens turnering var den første av tre sluttspillsturneringer på PGA Touren. Hovland er allerede klar for neste ukes BMW Championship, men må der holde seg innenfor topp 30 på FedExCup-rankingen for å være med også i sesongens siste turnering, Tour Championship.
Hovland lå før helgen som nummer 28 på FedExCup-rankingen, men vil sannsynligvis klatre noen plasser etter denne uken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame