OHIO/OSLO (Discovery): På åpningsrunden i The Memorial Tournament gjorde Viktor Hovland hele seks birdies, problemet var bare at de kom tre bogeys og en dobbelbogey også.
Men hvis han kunne luke vekk noen unødvendige feil på andrerunden kunne det ligge en lav runde å vente på dag to av turneringen. Sånn ble det derimot ikke.
The Memorial Tournament
Hovland: – Jeg synes det blir litt for voldsomt
05/06/2022 PÅ 17:42
Scorekortet på dag to var vesentlig mye mindre opp og ned og mer stabilt i form av flere par. Men slagmessig varierte Hovland mye også på andrerunden.
Hvor putteren reddet Hovland flere ganger på tordagens runde, slet nordmannen mer på greenen på dag to.
Det ble kun to birdies for 24-åringen på andrerunden i Ohio.
I tillegg var ikke presisjonen fra tee og jernslagene helt på hans toppnivå.
Hovland endte opp med en runde på 73 slag, ett slag over par.
– Det var tøft, sier Hovland før han kommer med en oppgitt latter.
– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg slår noen skikkelig dårlige slag igjen. Men for det meste av dagen så føler jeg at jeg jobber ganske bra og redder noen gode par for å holde momentumet gående. Og så slår jeg mye bra slag også da, så det er ikke langt unna. Men det er bare ikke stabilt nok til å gå den scoren jeg vet jeg er kapabel til, sier Hovland til Discovery etter andrerunden.
Se hele intervjuet med Hovland i videovinduet i toppen av saken!
Han ligger på en foreløpig delt 48. plass før alle spillerne har startet på sin andrerunde.
– En ny slags slitedag. Han får ikke dagens runde under par som han gjorde på gårsdagens slitedag. Han har tapt litt slag både inn mot green, rundt green og også litt på green. Det er litt som åpningsrunden hvor han akkurat ikke er skarp nok i de fleste deler av spillet, oppsummerte Discoverys golfekspert Marius Thorp Hovlands runde.

Nok en dobbel

Hovland andrerunde startet mer stabilt enn førsterunden med tre strake par, men på hull 13 havnet nordmannen i store problemer.
Et skjevt utslag ble etterfulgt med en en «shank» rett ut høyre. Han lå inntil et gjerdet som markerte «out of bounds». Det betydde at han ikke kunne få en fri dropp.
Hovland hakket seg frem og måtte til slutt notere ned en sekser på scorekortet sitt og en dobbelbogey for andre dag på rad.
Skal også nevnes at han slo en provisorisk ball etter den første «shanken», som han også «shanket», og som endte opp på samme sted. En shank er når spilleren treffer ballen helt inne på skaftet av golfkølla og dermed går ballen rett ut til høyre.
– Dette var litt mer drama enn hva vi trengte på en fredag. Så ikke helt denne komme fra Viktor etter en fin start og så kommer det en «shank» fra han her, sa Thorp som kommenterer runden.
Rundens først birdie kom ikke før på hull 15 og han gikk med det tilbake på par totalt.
Hvor de første ni hullene på gårsdagens runde kun hadde to par, var det hele sju par fra nordmannen etter halvspilt runde på fredagens runde. Men resultatet ved runding var likevel dårligere enn på torsdag.
Hovland rundet på ett slag over par på runden, hvorav han var ett slag under på torsdag.
En bogey på hull 4 ble nullet ut med en birdie på ett av banens fire par fem hull på hull 5.
Hovland avsluttet runden med fire strake par og gikk en runde på ett slag over par.
The Memorial Tournament
Hovland slo tilbake: – Lett å grave seg ned etter en sånn opplevelse
05/06/2022 PÅ 17:38
The Memorial Tournament
Her står Hovland igjen etter marerittrunden: – Helt naturlig
05/06/2022 PÅ 01:52