• Se Viktor Hovland i The Memorial Tournament fra torsdag på Discovery+. Få tilgang her!
March madness er historie, men høydepunktene bare fortsetter å komme på løpende bånd på PGA-touren. Denne uken har sirkuset beveget seg til et av de flotteste stedene, nemlig Muirfield Village i Dublin, Ohio. Det er Jack Nicklaus sin turnering, og det gjør så klart at de største navnene stiller til start.
Muirfield Village gjennomgikk en solid oppgradering foran fjoråret, og fremstår som en perle av en golfbane som tester absolutt alle deler av spillet til verdens beste golfere. I fjor var det Patrick Cantlay som noe heldig stakk av med seieren etter at Jon Rahm avla en positiv covid-19 test og ble tvunget til å trekke seg etter lørdagens tredjerunde. På det tidspunktet ledet han med åtte slag!
The Memorial Tournament
Hovland: – Jeg synes det blir litt for voldsomt
05/06/2022 PÅ 17:42
Som nevnt tester Jacks bane absolutt alle deler av spillet, og Viktor Hovlands caddie Shay Knight påpekte at rundt denne banen må du gjøre absolutt alt bra. Jeg har dog plukket ut tre nøkkelpunkter som fortjener å fremheves litt ekstra, og som jeg mener er essensielt å ha plass for å ha noe som helst mulighet denne uken.
1: Presisjon fra tee
Vi starter med et punkt Viktor normalt sett mestrer meget godt, nemlig utslagene. Etter ombyggingen av banen har fairwayene blitt noe bredere enn tidligere, men bunkere er flyttet og plassert mer strategisk. På fjorårets andre- og tredjerunde misset Rahm kun tre fairways, noe som bidro sterkt til rundescorer på -7 og -8. Han ofte slo fra fairway, noe som gjorde at han kunne være mer aggressiv inn mot tøffe flaggplasseringer.
For å ha noe mulighet til å komme nære hullet, så bør andreslagene slås fra det kortklipte gresset. Under ombyggingen ble også banen forlenget opp til nesten 6900 meter, som også gjør det viktig å spille fra fairway da det alltid er vanskeligere å kontrollere innspill fra roughen. Spesielt med raske, ondulerte greener og tøffe flaggplasseringer.
Husker du dette Hovland-slaget fra Muirfield Village i 2020? Saken fortsetter under:

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

2: Second shot golf course
Muirfield Village er en klassisk "second shot golfcourse", litt som Augusta National (The Masters). Med en del lange utfordrende par 4-hull, og fire par 5-hull som er mulig å nå inn på to slag, vil det være ekstremt viktig å ha et sylskarpt jernspill inn mot greenene. På de tre rundene Jon Rahm fikk spille i fjor totaldominerte han feltet inn mot green og tjente nesten 10 slag på de andre spillerne.
Det var over 7 slag mer enn Viktor Hovland blant annet, som på sin side også tjente slag på feltet de tre første dagene. Gode andreslag inn mot green på par 5-hullene vil også gjøre at man kan plukke med seg noen enkle birdies på veien. Kontroll og presisjon på andreslagene blir også svært viktig når greenene er så ondulerte og raske som det forventes at de skal være. Det er en stor fordel å kunne putte oppover kontra nedover.
3. Lengdekontroll med putteen
Apropos raske og ondulerte greener, vil en annen del man må mestre på Muirfield Village være lengdekontroll på greenene. Det er fort gjort å få noen lengre putter med mye helling og onduleringer på veien, og treputtene kommer fort dersom lengdekontrollen er litt off.
I tillegg vil god lengdekontroll gjøre det lettere å være aggressiv når mulighetene først byr seg på perfekte greener. Strøkent jernspill og en glovarm putter var de to statistikkene som pekte seg aller mest ut for Rahm før den positive covid-19 testen spolerte det som ville vært en skråsikker seier for andre året på rad for spanjolen.
Så der har vi det, enkelt og greit. Rette utslag, presise andre slag og full kontroll med putteren er det som må til for å triumfere i Jack Nicklaus sin lekegrind. Så krysser vi fingrene for at vår mann klarer å sette sammen alle delene samtidig.
The Memorial Tournament
Hovland slo tilbake: – Lett å grave seg ned etter en sånn opplevelse
05/06/2022 PÅ 17:38
The Memorial Tournament
Her står Hovland igjen etter marerittrunden: – Helt naturlig
05/06/2022 PÅ 01:52