Etter en litt rufsete runde tidligere på dagen, leverte Viktor Hovland en bektraktelig bedre andre runde senere fredag kveld.
– Jeg fikk en bra start, men klarte ikke helt å holde det gående. Jeg synes det var solid hele veien, men alle blir jo slitne. Å holde fokuset oppe i så mange timer, er ikke så lett. Men jeg synes jeg gjorde en ganske bra jobb. Jeg slo mange gode jernslag og ble ikke for grådig. Jeg plukket steder midt på greenen og ga meg selv masse sjanser, sa Hovland etter den andre runden.
The Memorial Tournament
Sterk sluttspurt fikk smilet tilbake: – Ikke bekymret i det hele tatt
06/06/2021 PÅ 17:49
To slag under par totalt plasserer nordmannen på en foreløpig 21.-plass, men den vil trolig endre seg over natten da et stort antall spillere ikke er ferdigspilt.
I skrivende stund leder amerikanske Patrick Cantlay med åtte slag under par. Hovland ligger tre slag bak tredjeplassen.
– Jeg må egentlig bare fortsette slik jeg har gjort nå. Treffe litt flere fairways fra tee. Da tror jeg at jeg kommer til å ha mange gode jernslag inn til greenene. Forhåpentlig kommer jeg nærme slik jeg gjorde i dag, så får vi håpe at putteren varmer seg opp litt, sa Hovland.
Se hele intervjuet med Hovland i videoen under.

– Det er ikke lett å holde fokus i så mange timer

– En perfekt start

Der hull ni og ti sto for to av tre bogeyer for Hovland tidligere fredag, var kontrasten stor noen timer senere. Da klinket nordmannen til med to birdier på rappen.
– En perfekt start, konstaterte Discovery-ekspert Marius Thorp på GOLFTVs sending.
Nordmannen var nå i flytsonen. På det påfølgende hullet måtte han kjempe for par, men Hovland lirket inn putten fra cirka tre meter.
Det var den første av tre strake par.

– Spiller mye mer stabilt

På rundens andre par fem-hull var han tilbake på birdie-sporet, etter at eagle-putten seilet halvannen meter unna hullet.
Selv om det ble hårfine misser på to påfølgende birdie-putter, fortsatte Hovland med strålende spill ut fra tee og inn på green.
– Han har spilt mye mer stabil golf enn det som var tilfellet tidligere i dag. Han har klart å justere et par ting i den lille pausen, omstilt seg til å angripe litt mer og sette seg selv i bedre situasjoner. Han har også klart å ta vare på et par gode birdie-muligheter, oppsummerte Thorp.
Etter halvspilt sto nordmannen med tre birdier og seks par, noe som på det tidspunktet ga en foreløpig 13. plass.
Hovland tabbet seg ut senere. Se videoen under.

Forbauset av Hovland-tabbe: – Det var en juniorfeil

– Det var en liten juniorfeil

To hull senere skulle imidlertid nordmannen notere seg for sin første og eneste bogey på den andre runden. Det var en miss fra bare en halv meter, en skikkelig tabbe.
– Han kaster bort et slag, rett og slett. Totalt unødvendig. Han er så nære å sette den første putten, så ender han opp med en bogey. Det var en liten juniorfeil, fortvilte Discovery-kommentator Per Haugsrud.
Hovland avsluttet runden sin med sju par på rekke og rad. På et par av dem hadde han gode birdie-muligheter, men traff dessverre ikke på disse.
Dermed ligger han to slag under par totalt når vi går inn i helgen.
Se høydepunktene fra Hovlands åpningsrunde tidligere fredag.

Få en oppsummering av Hovlands åpningsrunde

The Memorial Tournament
Sjekk Hovlands reaksjon: Så nære var han hole-in-one
06/06/2021 PÅ 17:23
The Memorial Tournament
– Det er det verste som kan skje
05/06/2021 PÅ 23:54