Denne uken er Viktor Hovland tilbake i aksjon under en av sesongens mest prestisjefulle turneringer, Memorial. På Muirfield Village Golf Club i Dublin, Ohio, skal nordmannen hamle opp med de aller fleste navnene i den ypperste golfeliten.
The Memorial Tournament
Sterk sluttspurt fikk smilet tilbake: – Ikke bekymret i det hele tatt
06/06/2021 KLOKKEN 17:49
Selv om 30. plassen i PGA Championship ikke var det 23-åringen hadde håpet på, er han sterk i troen på en bedre prestasjon denne uken.
– Jeg slo ikke ballen noe bra verken fredag eller lørdag i PGA Championship. Det er små marginer, så det var ikke så langt unna å bli bra. Lengde og presisjon fra tee blir veldig viktig her ute, så må i tillegg jernspillet være på stell. Jeg føler meg bra, sier Hovland.
Memorial er blant turneringene som settes høyest av spillerne. Mye av grunnen til det er fordi Muirfield Village er banen til legenden Jack Nicklaus. Mandag var 81-åringen ute på banen og hilset på Hovland under hans første treningsrunde:
Selv om fjorårets utgave av turneringen ikke ble noen høydare for Hovland (delt 48. plass), ble han nummer tre på samme bane bare uken før under Workday Charity Open.
Der leverte 23-åringen en av sine mest spektakulære slag på PGA Touren så langt (saken fortsetter under):

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Det er én av flere grunner til hvorfor den amerikanske bettingguruen Jason Sobel, som også er en anerkjent golfjournalist med bakgrunn i både Golf Channel og ESPN, har plukket ut Hovland som sitt valg når det kommer til «outright winner» av Memorial i 2021.
– De siste årene har Memorial ofte fungert som et springbrett for noen av golfsportens beste, unge spillere. Bryson DeChambeau vant her i 2018, Patrick Cantlay året etter, og begge triumfer ledet til noe større og bedre i fremtiden. Fjorårsvinner Jon Rahm passer kanskje ikke helt inn i dette narrativet, men Collin Morikawa, som vant Workday Charity Open på den samme banen uken før, gjør definitivt det, skriver Sobel.
– Ser vi etter en annen mega-talentfull, ung spiller som kan bruke denne turneringen som et springbrett til ytterligere suksess, er Hovland et solid valg. Selv om han ikke spilte spesielt bra i fjorårets Memorial, kom han på tredjeplass i Workday. Han har også vært på nippet til å gjøre store ting i det siste også, med to strake tredjeplasser før 30. plassen i PGA Championship.
– Dette kan bli hans uke, avslutter Sobel.
Og kanskje er Sobel inne på noe. Hovland er nemlig helt oppe på 2. plass over oddsfavoritter hos den amerikanske bookmakeren DraftKings. Hos den gjennomsnittlige bookmaker er nordmannen nummer seks på listen.
The Memorial Tournament
Sjekk Hovlands reaksjon: Så nære var han hole-in-one
06/06/2021 KLOKKEN 17:23
The Memorial Tournament
– Det er det verste som kan skje
05/06/2021 KLOKKEN 23:54