– Det er bare helt jævlig. Det er ikke noe annet å si. Han har spilt drømmegolf og egentlig avgjort turneringen etter tre dager, men så må han trekke seg, sier Per Haugsrud.
Discoverys kommentator reagerte med vantro da han fikk høre nyheten som nå sjokkerer golfverden.
The Memorial Tournament
Sterk sluttspurt fikk smilet tilbake: – Ikke bekymret i det hele tatt
06/06/2021 PÅ 17:49
Da Jon Rahm tuslet av banen på Muirfield Village Golf Club med seks slags ledelse i The Memorial Tournament, fikk han beskjeden om at han har testet positivt for koronaviruset.
Like etter midnatt melder PGA at spanjolen nå må trekke seg fra turneringen før søndagens avsluttende runde.
«Jeg er svært skuffet, men det er en av de tingene som skjer i livet. Det er i motgang man skal vise hva man er laget av», skriver Rahm på Twitter.
TV-kameraene fanget opp bilder av Rahm da han fikk beskjeden. Haugsrud hadde ingen anelser om at det var det spanjolen fikk beskjed om.
– Er det mulig. Det er den beste golfen jeg har sett på flere år. Faen, altså. Han kunne gått ut der i morgen med to køller, men likevel vunnet, sier Haugsrud.
PGA opplyser i en pressemelding at Rahm fikk beskjed om at han var nærkontakt med en smittet mandag kveld. Etter negative prøver de påfølgende dagene, testet han positivt før lørdagens runde. De testet han igjen, og dessverre var også den prøven positiv.
Rahms score på 18 slag under par var en tangering av rekorden i turneringen etter 54 hull. Tidligere lørdag satte han også inn en sensasjonell hole-in-one.
Collin Morikawa og Patrick Cantlay vil nå starte søndagen i delt ledelse med 12 slag under par.
The Memorial Tournament
Sjekk Hovlands reaksjon: Så nære var han hole-in-one
06/06/2021 PÅ 17:23
The Memorial Tournament
– Det er det verste som kan skje
05/06/2021 PÅ 23:54