14.10.21 - 16.20
Ferdig
The CJ Cup
Individuelt - Men • Finale
Før kamp

Individuelt -

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Den sitter og Hovland avslutter turneringen med -5 for kvelden og -18 totalt! En meget solid turnering.

Ligger nå på en foreløpig 15. plass. Det er imidlertid en del spillere over og under han som fortsatt spiller, så den plasseringen vil nok endre seg litt.

 

Hovland gir det et godt forsøk. Dessverre får ballen litt fart, så det blir en liten tester for den birdien. Har litt over meteren.

 

Hovland gjør nok et godt innspill på greenen. Har ti meter for eagle nå!

 

Det lover godt for en kanonavslutning, for utslaget på 333 yards havner på fairway. Han har cirka 220 meter til pinnen som ser ut til å ligge fint til på greenen.

 

Hull 18 - Par 5 - 580 yards

 

Og den sitter! Nydelig! Da går Hovland til -4 og -17 totalt. Da er han foreløpig på en delt 20. plass før turneringens siste hull for hans del.

 

Det blir en solid birdie-mulighet, i hvert fall. Legger den i underkant av fire meter fra hullet, Hovland.

 

Midt i fairwayen igjen. Nå krysser vi fingrene for en kanonavslutning på disse siste to hullene. Havner han -2 på siste to, vil det gi et solid byks på resultatlisten!

Hovland har cirka 120 meter til hullet.

 

Hull 17 - Par 4 - 435 yards

 

Nordmannen gjør en veldig god putt og kommer tett inntil. Dermed blir det et enkelt par.

 

Nja! Hovland finner greenen, men er likevel ikke veldig happy med det utslaget. Blir en putt på hele 20 meter, så her gjelder det bare å komme tettest mulig for å få par.

 

Hull 16 - Par 3 - 182 yards

 

Den sitter heldigvis!

 

Putten er aldri i nærheten. Får nå en tester på 1,5 meter for par.

 

Han finner også greenen med innspillet, men får en lang putt. Har 10 meter for birdie. Hovland har fått noen av disse i løpet av dagen, uten hell med putteren.

 

Finner fairwayen igjen med en drive på 283 yards. Har litt over 150 meter til hullet.

 

Hull 15 - Par 4 - 458 yards

 

Den sitter! Deilig! Da går Hovland opp til -3 og -16 totalt.

 

Hovland får lagt seg ganske nærme hullet, 1,5 meter for å være eksakt. Gode muligheter for to birdier på rad nå.

 

Det får nok holde med et håp om birdie. Innspillet blir akkurat litt for langt og ender i fairwayen bak greenen. Han har 17 meter til hullet.

 

Hovland fikk en nydelig eagle-mulighet på det forrige par 5-hullet. Det er vel lov å håpe at han kan spille seg til en lik mulighet nå. Han begynner iallfall med en trygg drive i fairway. Han har cirka 220 meter til pinnen.

 

Hull 14 - Par 5 - 550 yards

 

Hovland gjør iallfall ingen feil på denne korte putten. Dermed er han tilbake på -2!

 

En topp ti-plassering ser som sagt vanskelig ut, men det er ikke umulig. Se for eksempel på Emiliano Grillo som scoret -7 på de siste seks hullene! Han begynte med en birdie på hull 13, før han senket to eagler og to nye birdier. Vi får håpe Hovland lar seg inspirere!

 

Nå lukter det birdie! Hovland slår seg riktignok inn på venstresiden, men under meteren fra pinnen. Et nydelig innspill av nordmannen.

 

Hovland lander trygt på fairway. Har cirka 150 meter til hullet. Det ligger et par bunkere tett på høyresiden av hullet, så her gjelder det nok å legge seg på venstresiden.

 

Hull 13 - Par 4 - 480 yards

 

Han setter den og er fortsatt ett slag under par for dagen!

 

Han kommer seg iallfall relativt nærme med tredjeslaget. Blir en putt på cirka to meter for par.

 

Hovland lå nok ikke noe godt til der, nei. Går for greenen, men når ikke helt frem og blir liggende i fairway. Har 20 meter til hullet og må nok kjempe for å unngå dagens tredje bogey.

 

Nå har for øvrig samtlige spillere kommet godt i gang med denne avsluttende runden. Rickie Fowler har økt forspranget til konkurrentene. Ligger nå på -23, to slag under par for kvelden, og har med det tre slag ned til Robert Streb og Rory McIlroy.

 

Hovland går selvfølgelig for greenen på dette korte par 4-hullet. Han har lyktes godt med det før, men nå sklir utslaget litt til siden. Havner faktisk i native area, cirka 45 meter fra pinnen. Blir spennende å se hvor godt - eller eventuelt hvor vondt - han ligger der.

 

Hull 12 - Par 4 - 360 yards

 

Det ender med en bogey til slutt, dessverre. Etter å ha slått seg ut av roughen, får Hovland en voksen putt på åtte meter for par. Den blir litt fort kort, og dermed er dagens andre bogey et faktum. Ned på -1 for dagen.

 

Det har vært en rekke solide utslag av Hovland nå, men denne gangen blir det litt kort. Lander i roughen med 20 meter til hullet. Blir spennende å se nærspillet til Hovland nå.

 

Hull 11 - Par 3 - 235 yards

 

Putten triller en halvmeter forbi, så da blir det nok par for tredje gang på rad.

 

Hovland gir iallfall seg selv en bedre mulighet enn ved de to forrige hullene. Har en 6-7 meters putt for birdie.

 

Nok en «bomb», som Phil Mickelson ville kalt det, fra Hovland. Finner fairwayen med en drive på 342 yards. Har cirka 150 meter til pinnen. Hullet ligger imidlertid tett til en bunker, så det er mulig at Hovland spiller litt safe for å unngå en vanskelig chip etterpå.

 

Hull 10 - Par 4 - 508 yards

 

Hovland gjør ingen feil. Fortsatt to slag under par for dagen, -15 totalt.

 

Putten blir en meter for kort, men bør være et lett par for Hovland.

 

Nordmannen finner greenen, men skulle nok selv likt å være litt nærmere pinnen. Får en ny putt på ti meter. Vi får håpe centimeterne er på Hovlands side denne gangen!

 

Litt kortere utslag av Hovland denne gangen, men lander som vanlig i fairway. Har cirka 150 meter til hullet.

 

Vi nevnte tidligere her at det må være lov å håpe på en topp ti-plassering for Hovland. Det spilles imidlertid mye god golf nå, så Hovland må nok få til en svært god runde for at det skal skje. Ligger per nå på en delt 22. plass, med to slag opp til topp ti.

 

Hull 9 - Par 4 - 438 yards

 

Igjen ødelegger centimeterne for Hovland. Et godt forsøk, men det blir par.

 

Hovland finner greenen, men får en voksen putt på ti meter.

 

Han finner fairwayen gang på gang nå, Hovland. 321 yards denne gangen, litt på høyresiden. Har cirka 150 meter til pinnen.

 

Hull 8 - Par 4 - 491 yards

 

Den sitter! Deilig! Da er Hovland to slag under par for kvelden. Har spilt meget godt de siste hullene nå.

 

Hovland gir seg selv nye muligheter! Utslaget havner cirka fire meter fra hullet.

 

Hull 7 - Par 3 - 138 yards

 

Så sitter dessverre ikke eagle-putten. Triller litt forbi, men nordmannen har heldigvis ingen problemer med birdie-putten.

 

For et vanvittig innspill av Hovland! Han gir blaffen i vannet og legger seg bare to meter fra pinnen for eagle! Han har spilt hullet tilnærmet perfekt hittil, så får vi bare håpe at den putten sitter også.

 

Oii, oii, oii! Nå smeller det fra Hovland fra tee her. Denne gangen er utslaget på 360 yards. Da har han cirka 230 meter til hullet, men det er vann i spill her, så det spørs om han angriper pinnen eller legger seg trygt på venstresiden.

 

Hull 6 - Par 5 - 614 yards

 

Nordmannen setter heldigvis den og holder seg på par.

 

Hovland slår seg inn to meter fra hullet. Putter for par.

 

Nok en gang blir innspillet litt langt. Denne gangen slår han seg inn rett bak greenen. Har ti meter til hullet nå.

 

Denne gangen er Hovland tilbake i fairwayen, midt i! Har i overkant av 60 meter til hullet.

 

Hull 5 - Par 4 - 366 yards

 

Hovland er faktisk nære å sette den derfra, men har ikke helt centimeterne på sin side. Det blir likevel et kontrollert par.

 

Innspillet blir litt i det lange laget. Lander like utenfor greenen. Har cirka 12 meter til hullet.

 

Hovlands utslag rekker ikke helt frem til fairwayen. Lander i roughen, med den ene bunkeren noen meter til siden for seg på venstre side av banen. Har 120 yards til pinnen.

 

Hull 4 - Par 4 - 430 yards

 

Hovland lirker den inn og er tilbake på par for dagen!

 

Slår seg inn 1,5 meter til hullet. Nærliggende å tro at han måtte chippe seg inn. En flott mulighet for dagens første birdie!

 

Hovland følger opp med et godt innspill. Lander riktignok i fringen, men har bare sju meter til hullet for eagle!

 

Det er altså en liten stripe med fairway mellom de to bunkerne, og Hovland treffer klink i midten. Det er imponerende.

 

Driveren sitter i hvert fall for Hovland innledningsvis, for vi får nok en kanon. Slår hele 347 yards, midt i fairwayen. Da angriper han nok greenen med andreslaget. Har 254 yards til pinnen!

 

Hull 3 - Par 5 - 602 yards

 

Setter heldigvis den for par.

 

Treffer ikke med den og får en ørliten tester nå. Har en meter for par.

 

Hovland slår iallfall tilbake med et meget fint utslag på par 3-hullet. Har cirka 5,5 meter til hullet for å kunne slå tilbake med birdie.

 

Den starten gir neppe noen god følelse. Heldigvis er en av Hovlands store styrker nettopp det å nullstille.

 

Det er altså tett som hagl på resultatlisten hvis man ser bort fra de i toppen. Den bogeyen sender Hovland helt ned på en delt 40. plass. Det er imidlertid masse golf igjen som skal spilles!

 

Hull 2 - Par 3 - 192 yards

 

Putten triller dessverre noen centimeter til siden for hullet, og da blir det en bogey.

 

Hovland slår seg inn seks meter fra hullet og må varte opp med en solid putt for å holde seg på par. Vrien start for nordmannen.

 

Huh?! Enten må Hovland ha ligget veldig rart til, eller så har han bommet skikkelig. Han lander iallfall i bunkeren til venstre for greenen. Vanskelig å se hvordan den skal være i spill. Da har nok en god birdie-mulighet gått til en kamp om par.

 

Hovland spiller for øvrig i samme gruppe som Paul Casey i dag. De spilte sammen den ene dagen i Ryder Cup, men fikk det ikke helt til sammen da.

 

Og Viktor Hovland begynner med en monsterdrive! Slår 336 yards, venstre i fairway, og har bare rundt 30 meter til hullet.

 

Vi begynner med et hull der Hovland har fått par tre av tre ganger. Han slår ut om et drøyt kvarter!

 

Hull 1 - Par 4 - 377 yards

 

Hovland er 13 slag under par etter tre runder. Rickie Fowler leder med 21 slag under par, med Rory McIlroy to slag bak.

Det skal med andre ord noe helt spesielt til for at Hovland skal blande seg inn i seierskampen, men det må være lov å håpe en topp ti-plassering.

 

Hei og velkommen til den siste runden av The CJ Cup. Vi følger alle slagene til Viktor Hovland i innspurten i Las Vegas!

Viktor Hovland
 

Viktor Hovland ender dagen to slag under par. Totalt er Hovland 13 slag under par og ligger i skrivende stund på en delt 17. plass. Da er det på tide å hvile øynene før nok en Hovland-søndag. Det er mye å spille for i morgendagens avslutningsrunde for nordmannen.

 

Viktor Hovland redder par på det 18. hullet. Ikke den perfekte avslutningen på det enkleste hullet på banen, men redder seg unna bogey.

 

Slag nummer fire sender Hovland opp på greenen. Nordmannen putter for par fra snaue to meter.

 

Tredjeslaget til Viktor Hovland er ikke noe å skrive hjem om. Ballen forblir i bunkeren.

 

Andreslaget til Hovland legger seg i bunkeren til venstre for greenen.

 

Dagens siste utslag for Viktor Hovland legger seg midt i fairway. 233 yards har nordmannen til flagget.

 

Da er det altså klart for det 18. hullet. Foreløpig ligger Hovland to slag under par på den tredje runden. Både torsdag og fredag avsluttet han rundene med birdie. Er det lov å håpe på det samme i dag?

 

Hull 18: Par 5, 580 yards

 

Viktor klarer nesten å sette den fra ti meter! Er nære på å sette sin andre birdie på rad, men ballen legger seg 30 centimeter unna hullet. Det blir par på nest siste hull.

 

Får likevel slått ballen til kanten av green med andreslaget.

 

Utslaget til Viktor Hovland går i bunkeren på venstre side.

 

Hull 17: Par 4, 435 yards

 

DER SITTER DEN! Den kom sent, men godt for Viktor Hovland. Det har vært par etter par etter par. Denne gang setter nordmannen putten fra drøye fem meter. To hull gjenstår!

 

Over til et par 3-hull for Viktor Hovland. Han spiller seg fint in på green med førsteslaget. Skal putte for birdie fra drøye fem meter.

 

Hull 16: Par 3, 182 yards

 

Vel, det kommer kanskje ikke som noe sjokk. Hovland ender nok en gang med par. Tre hull gjenstår. Det hadde vært gøy med en kjempeavslutning.

 

Fint innspill av Viktor Hovland på andreslaget. Litt lengde er det med sju meter til flagget, men muligheten er der.

 

Hovland slår seg ut midt i fairway. 157 yards skiller han fra flagget på det 15. hullet.

 

Hull 15: Par 4, 458 yards

 

Men det vil seg ikke for Viktor Hovland i dag. Med det tredje slaget gir han seg selv en god mulighet for å sette birdien, men fra tre og en halv meter sniker ballen seg forbi på høyre hullkant. Nok en gang må Hovland ta til takke med par. Han står nå med sju par på rad.

 

Hovland følger opp med et godt andreslag! Nordmannen spiller seg inn på green og har drøye 25 meter til hullet. Minner om at dette er et par 5-hull, så absolutt gode mulighet for en birdie nå.

 

Utslagene til Viktor Hovland er det ingenting å utsette på, ei heller på det 14. hullet. Hovland sender ballen 299 yards og den legger seg midt i fairway. Hovland har 247 yards til flagget.

 

Hull 14: Par 5, 550 yards

 

Heller ikke denne gang lykkes Viktor Hovland med putteren. Det blir nok et par på nordmannen.

 

Nok et fint innspill fra Viktor Hovland. I overkant av fire meter til flagget. Det er på tide med en ny birdie nå, Viktor!

 

Utslaget på det 13. hullet for Viktor legger seg til venstre i fairway. 24-åringen har 188 yards til hullet.

 

Hull 13: Par 4, 480 yards

 

Det blir nok en gang par for Viktor Hovland. Han strøk hullkanten med tredjeslaget og det blir dessverre ikke en ny birdie på vår mann.

 

Det ble nok en dobbelbogey for Mitchell. Dermed er det Rory McIlroy, Ricky Fowler og Abraham Ancer som deler ledelsen med 17 slag under par. Hovland er nå nede på en delt 23. plass.

 

Viktor Hovland spiller seg opp på greenen. Han har rundt åtte meter til hullet etter to slag.

 

Mens vi venter på Viktor Hovland sitt neste slag, kan vi merke oss at Keith Mitchell er i trøbbel. Amerikaneren fikk en kjempestart på dagen og var to slag under par etter de første tre hullene. Nå har vinden snudd. På hull åtte ble det en dobbelbogey. Det kan det også bli på det niende.

 

Nå er også hovedsendingen på GOLFTV i gang for den som ønsker å se stjernene i aksjon.

 

Et langt utslag legger seg tett opp mot greenen. Viktor Hovland har under 20 meter til hullet etter førsteslaget.

 

Hull 12: Par 4, 360 yards

 

Viktor ender med par på det 11. hullet. Han står dermed fortsatt med ett slag under par så langt denne runden.

 

Utslaget til Viktor Hovland legger seg snaue ti meter fra hullet.

 

Hull 11: Par 3, 235 yards

 

Viktor Hovland redder par på mesterlig vis.

 

Viktor Hovland chipper ballen inn på green, men har fortsatt et stykke til hullet. Han skal putte fra fem og en halv meter for å redde par her.

 

Får ikke andreslaget helt til green, Viktor Hovland. Ballen legger seg snaue 14 meter unna det tiende hullet.

 

Utslaget til Viktor Hovland går 303 yards. Før det andre slaget, har nordmannen 193 yards til flagget. Ballen ligger til høyre i fairway.

 

Hull 10: Par 4, 508 yards

 

OPPSUMMERING: Viktor Hovland er ferdig med de første ni hullene i den tredje runden i Las Vegas. Så langt har det blitt to birdies og én bogey for nordmannen. Totalt er Viktor Hovland 12 slag under par. Det er for øyeblikket åtte slag bak leder Keith Mitchell.

 

Det er snakk om centimeter. Puttforsøket til Viktor Hovland er fryktelig nære på å snike seg nedi, men marginene var ikke med vår mann i det tilfellet. Det blir nok en gang par på Viktor.

 

Innspillet er strålende. Ballen legger seg seks meter unna flagget. Skal putte for birdie.

 

Utslaget til Viktor legger seg i roughen på høyresiden med 176 yards igjen til flagget.

 

Viktor Hovland nærmer seg halvveis i den tredje runden. Han er -1 så langt i dag og -12 totalt.

 

Hull 9: Par 4, 438 yards

 

Par på det åttende hullet for Viktor Hovland. Puttforsøket blir litt kort, men han setter den neste fra 80 centimeter.

 

Hovland spiller seg inn på green med andreslaget. Han har i underkant av 11 meter til hullet før det tredje slaget.

 

Utslaget går et godt stikke til venstre. Legger seg på grensen mellom roughen og fairway. Viktor Hovland har 204 yards til flagget.

 

Vi får håpe Viktor Hovland kan svare med en birdie så raskt som mulig etter bogey på forrige hull.

 

Hull 8: Par 4, 491 yards

 

Rettelse: Viktor Hovland endte faktisk med bogey på det sjuende hullet. Forsøket fra halvannen meter sniker seg dessverre forbi hullet. Dermed er Hovland tilbake på -1 så langt i dag.

 

På det korte par 3-hullet, legger Viktor Hovland seg snaue ti meter fra flagget.

 

Hull 7: Par 3, 138 yards

 

Med dagens andre birdie er Viktor Hovland oppe på 13 under par. Det holder til en delt 10. plass foreløpig. Keith Mitchell, som ledet klart før dagens runde, er godt i gang også i dag. Etter de tre første hullene, er han to under par så langt denne runden.

 

Fantastisk innspill av Viktor Hovland! Ballen legger seg en halvmeter unna hullet etter det tredje slaget. Dermed får 24-åringen en enkel oppgave med å sette dagens andre birdie!

 

Andreslaget er langt og passerer greenen. Hovland har bare 20 meter til flagget. Med et godt innspill er det absolutt gode muligheter for dagens andre birdie.

 

Et slag som ligner på de tidligere utslagene på det sjette hullet for Viktor Hovland. Ballen går 338 yards, og Hovland har 267 yards til hullet.

 

Nå skal vi over til et hull som har vist seg å passe Viktor Hovland bra denne uken. På de to foregående rundene har han endt med birdie på det sjette hullet. Det er lov å være optimistiske nå!

 

Hull 6: Par 5, 613 yards

 

Er ikke så langt unna av å sette den fra fairway. Blir en liten meter for kort, men setter den på fjerde slaget til par.

 

Slag nummer to blir litt langt. Ballen går forbi green. Den ligger i fairway med snaue åtte meter til flagget.

 

Trygt og godt utslag midt i fairway fra Viktor Hovland. Han har 107 yards til flagget.

 

Hull 5: Par 4, 365 yards

 

BIRDIE! Der sitter dagens første for vår mann. Etter tre strake par sitter putten for Viktor Hovland. La oss satse på at dette fortsetter.

 

Andreslaget til Viktor Hovland legger seg to og en halv meter unna hullet. Ny god mulighet for en birdie!

 

Utslaget til Hovland på det fjerde hullet legger seg på venstresiden av fairway. Nordmannen har 142 yards til hullet.

 

Hull 4: Par 4, 441 yards

 

Nok en gang må Viktor Hovland nøye seg med par. Vi venter fortsatt på rundens første birdie.

 

Et bra innspill av Viktor Hovland. Legger seg tre meter fra hullet, og skal nå putte for å få dagens første birdie.

 

Vel, det var ikke rare problemet for Viktor Hovland. Han slår seg videre på fairway. 24-åringen har 80 meter til flagget.

 

Et annnerledes utslag fra Viktor Hovland denne gangen. I de to tidligere rundene har nordmannen lagt seg ute til venstre. Denne gang ligger ballen på høyresiden, og det virker som Viktor har havnet i bunkeren. 320 yards til flagget.

 

Nå er det et hull som har gitt blandet gevinst denne uken for Viktor Hovland. I går endte han med en kjedelig bogey på par 5-hullet, men torsdag ble det birdie.

 

Hull 3: Par 5, 592 yards

 

Hovland er ekstremt nære å sette putten for birdie fra ti meter! Dessverre er marginene på feil side denne gang, og ballen legger seg 13 centimeter fra hullet. Det blir par på det andre hullet også.

 

Utslaget til Viktor Hovland legger seg på green. Nordmannen har snaue ti meter til hullet.

 

Hull 2: Par 3, 164 yards

 

Dagens første puttforsøk sniker seg forbi hullet på venstre side for Viktor Hovland. Nordmannen åpner som i de to tidligere rundene med par.

 

Fint andreslag av Viktor. Legger seg inne på green og har drøye åtte meter til hullet. Kan vi få en birdie allerede på det første hullet?

 

Da er Viktor Hovland i gang! Utslaget på det første hullet legger seg midt i fairway, 156 yards igjen til hullet.

 

Hull 1: Par 4, 390 yards

 

Nå er det bare minutter til Viktor Hovland slår ut i Las Vegas. La oss håpe at nordmannen kan gjenskape det han leverte i den første runden. Da gikk Hovland sju under par.

Viktor Hovland
 

Golfen er i full gang. Mens vi venter på at vår mann skal slå ut, kan vi merke oss noen av de andre resultatene så langt i dag.

Kevin Streelman nærmer seg en ferdigspilt tredjerunde. Amerikaneren har gått sju under par på dagens runde, og har gått fra +1 til -6 totalt. Han er på det 17. hullet for øyeblikket. Tommy Fleetwood og Louis Oosthuizen har begge -6 så langt i dag. Fleetwood er på det 12. hullet, mens sørafrikanske Oosthuizen er på det 13.

 

Før den tredje runden ligger Viktor Hovland på en delt 8. plass. Den norske golfstjernen er foreløpig 11 under par. Keith Mitchell troner alene på topp med sine -18. De som jakter nærmest er 13 under par før lørdagens runde.

 

Hei og velkommen til denne livedekningen av CJ Cup. Det er ingen Featured Groups i helgen og hovedsendingen på GOLFTV starter ikke før klokken 23:00. Viktor Hovland slår ut 20:29 og her kan du følge nordmannen slag for slag.