• Se CJ Cup at Nine Bridges på GOLFTV torsdag fra 04.00 til 08.00. Få tilgang her!
Dersom 22-åringen bruker under 70 slag på første dag av The CJ Cup at Nine Bridges, vil det være hans 18. strake runde på 60-tallet på PGA Touren.
Det er det ingen andre som har gjort tidligere. Hovland tangerte Bob Estes' rekord fra 1983 med 17 strake på siste dag av A Military Tribute at The Greenbrier i september, hvor han ble nummer ti.
Charles Schwab Challenge
Strålende bogeyfri runde sendte Hovland opp i tetkampen: – Prikkfritt
EN TIME SIDEN
Eurosports golfekspert Marius Thorp tror Hovland blir historisk.
– Jeg hadde satt pengene mine på at han klarer det. Prestasjonen i seg selv er jo helt syk, men det er jo minst like sykt at han gjør det i en tid med en generasjon PGA Touren aldri har sett maken til. Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson... At ingen av de store har klart dette, sier litt om hvor vanskelig det er å prestere så stabilt.
Og fortsetter:
– Det er så mange ulike utfordringer i forhold til baner, spilleforhold, situasjoner som oppstår, og så videre. Det er rett og slett helt enormt sterkt.
Saken fortsetter under videoen:

Over 140 000 kroner til sisteplassen (!)

CJ Cup at Nine Bridges spilles i Sør-Korea, og har kun 78 spillere til start. Viktor Hovland er én av åtte spillere som har fått invitasjon gjennom sponsorer til den prestisjefulle turneringen.
Den totale premiepotten er på 9,75 millioner dollar, i underkant av 93 millioner kroner. Vinneren stikker av med nesten 17 millioner.
  • Se CJ Cup at Nine Bridges på GOLFTV torsdag fra 04.00 til 08.00. Få tilgang her!
Med kun 78 spillere på start, er det ingen cut. Det betyr at alle spillerne får spille samtlige fire turneringsdager.
I tillegg får alle spillerne også premiepenger – havner du på sisteplass, får du likevel 15 000 dollar, over 140 000 kroner!
– Det skjer jo omtrent ingen andre steder. Feltet er lite og enormt sterkt, noe som gjør at en god prestasjon vil slå veldig bra ut på verdensrankingen, sier Thorp.
Saken fortsetter etter videoen:
Og en god prestasjon fra vår mann er det flere som har tro på. På PGA Tourens egne sider, har to av fem eksperter lansert Hovland som sin favoritt i forkant av turneringen. Blant bookmakerne er nordmannen rangert som den 5. største favoritten.
– Det er jo nesten som man begynner å bli litt vant til det. Spillet hans passer til så mange baner, og derfor dukker han opp på disse listene hele tiden, sier Thorp.

Når kommer seieren?

Selv om Hovland har havnet blant de 16 beste i åtte av ni PGA Tour-starter, venter man fortsatt på den helt store prestasjonen.
Thorp tror det bare er et spørsmål om tid før 22-åringens første triumf kommer, men at det på sikt kan bli noe som henger over ham.
– Det vil jo selvfølgelig bli et spørsmål som dukker opp, spesielt om det går en god stund. Det er et hinder man skal over, helt klart. Å klare å levere gjennom fire runder – det er et press som bygger seg opp. Heldigvis har han vunnet US Amateur og nok på college til å vite hva som skal til. Men den gangen han går lederball på PGA Touren blir en helt ny erfaring.
– Kan det skje allerede i Sør-Korea?
– Er han skarp nok fra 100 meter og inn, altså spesielt med wedger og putteren, så er han med og kjemper. Jeg er relativt trygg på en ny, solid prestasjon, så gjenstår det å se om at kan ta det siste steget.
Charles Schwab Challenge
Sterk avslutning berget Hovland på en «uryddig» åpningsrunde
20 TIMER SIDEN
Charles Schwab Challenge
Hovland måtte le etter dette slaget: – Oi, har du sett!
21 TIMER SIDEN