Golf
The CJ Cup

Torsdag kan Hovland slette 36 år gammel rekord: – En helt syk prestasjon

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

hovland

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
16/10/2019 på 14:35 | Oppdatert 16/10/2019 på 15:29

Torsdag morgen kan Viktor Hovland skrive navnet sitt inn i PGA Tourens historiebøker med gullskrift.

  • Se CJ Cup at Nine Bridges på GOLFTV torsdag fra 04.00 til 08.00. Få tilgang her!

Dersom 22-åringen bruker under 70 slag på første dag av The CJ Cup at Nine Bridges, vil det være hans 18. strake runde på 60-tallet på PGA Touren.

Golf

Tiger Woods ber om besinnelse

02/06/2020 PÅ 06:25

Det er det ingen andre som har gjort tidligere. Hovland tangerte Bob Estes' rekord fra 1983 med 17 strake på siste dag av A Military Tribute at The Greenbrier i september, hvor han ble nummer ti.

Eurosports golfekspert Marius Thorp tror Hovland blir historisk.

– Jeg hadde satt pengene mine på at han klarer det. Prestasjonen i seg selv er jo helt syk, men det er jo minst like sykt at han gjør det i en tid med en generasjon PGA Touren aldri har sett maken til. Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson... At ingen av de store har klart dette, sier litt om hvor vanskelig det er å prestere så stabilt.

Og fortsetter:

– Det er så mange ulike utfordringer i forhold til baner, spilleforhold, situasjoner som oppstår, og så videre. Det er rett og slett helt enormt sterkt.

Saken fortsetter under videoen:

Hovland om publikumskaoset: – Kjente mer på nervene

00:01:40

Over 140 000 kroner til sisteplassen (!)

CJ Cup at Nine Bridges spilles i Sør-Korea, og har kun 78 spillere til start. Viktor Hovland er én av åtte spillere som har fått invitasjon gjennom sponsorer til den prestisjefulle turneringen.

Den totale premiepotten er på 9,75 millioner dollar, i underkant av 93 millioner kroner. Vinneren stikker av med nesten 17 millioner.

  • Se CJ Cup at Nine Bridges på GOLFTV torsdag fra 04.00 til 08.00. Få tilgang her!

Med kun 78 spillere på start, er det ingen cut. Det betyr at alle spillerne får spille samtlige fire turneringsdager.

I tillegg får alle spillerne også premiepenger – havner du på sisteplass, får du likevel 15 000 dollar, over 140 000 kroner!

– Det skjer jo omtrent ingen andre steder. Feltet er lite og enormt sterkt, noe som gjør at en god prestasjon vil slå veldig bra ut på verdensrankingen, sier Thorp.

Saken fortsetter etter videoen:

Hovland-feberen herjer i USA: – Vi kjørte i over tre timer kun for å se ham

00:01:23

Og en god prestasjon fra vår mann er det flere som har tro på. På PGA Tourens egne sider, har to av fem eksperter lansert Hovland som sin favoritt i forkant av turneringen. Blant bookmakerne er nordmannen rangert som den 5. største favoritten.

– Det er jo nesten som man begynner å bli litt vant til det. Spillet hans passer til så mange baner, og derfor dukker han opp på disse listene hele tiden, sier Thorp.

Når kommer seieren?

Selv om Hovland har havnet blant de 16 beste i åtte av ni PGA Tour-starter, venter man fortsatt på den helt store prestasjonen.

Thorp tror det bare er et spørsmål om tid før 22-åringens første triumf kommer, men at det på sikt kan bli noe som henger over ham.

– Det vil jo selvfølgelig bli et spørsmål som dukker opp, spesielt om det går en god stund. Det er et hinder man skal over, helt klart. Å klare å levere gjennom fire runder – det er et press som bygger seg opp. Heldigvis har han vunnet US Amateur og nok på college til å vite hva som skal til. Men den gangen han går lederball på PGA Touren blir en helt ny erfaring.

– Kan det skje allerede i Sør-Korea?

– Er han skarp nok fra 100 meter og inn, altså spesielt med wedger og putteren, så er han med og kjemper. Jeg er relativt trygg på en ny, solid prestasjon, så gjenstår det å se om at kan ta det siste steget.

Absurde Hovland-scener da ballen traff folkemengde

00:01:50

Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

01/06/2020 PÅ 07:38
Golf

PGA-turnering planlagt med publikum avlyst

29/05/2020 PÅ 06:09
Relatert
GolfThe CJ Cup
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Golf

Tiger Woods ber om besinnelse

02/06/2020 PÅ 06:25

Siste videoer

Golf

Hovland chipping

00:00:26

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22