• Se Solheim Cup på GOLFTV og Eurosport Norge fredag fra klokken 09.00. PS: Åpningsseremonien ser du på Eurosport Norge torsdag kl. 18.30
38-åringen, som tidligere denne sesongen var tilbake i golfsirkuset etter barnefødsel, var i utgangspunktet tiltenkt rollen som visekaptein på det europeiske laget i den tradisjonsrike duellen mellom USA og Europa.
Europa-kaptein Catriona Matthew trakk imidlertid Pettersens navn opp av hatten da hun skulle komplettere troppen på tolv spillere. Dermed fikk den norske veteranen en mer framtredende rolle enn hun opprinnelig hadde sett for seg på Gleneagles i Skottland denne uken.
Golf
Tiger Woods letter på sløret: – Greg må gå
14 TIMER SIDEN
Hos Tutta ble samtidig tanken om å spille karrierens niende Solheim Cup sådd i juli. Da spilte 38-åringen en lagturnering sammen med nettopp Europa-kaptein Matthew i den amerikanske delstaten Michigan.
– Første gangen jeg tenkte på å spille her, var da jeg spilte sammen med «Beany» (Matthew) i Midland. Da innså jeg at jeg hadde savnet dette mye i den pausen jeg hadde tatt, sier Pettersen til Europa-lagets Twitter-konto.

Langt fravær

Fredag går hun løs på karrierens niende utgave av Solheim Cup. Tutta er glad for tilliten hun har fått – og foretrekker rollen som spiller framfor å være Matthews høyre hånd.
– Jeg vil definitivt heller spille enn å være visekaptein. Det er lettere å kontrollere følelsene når du er ute på banen enn når du sitter på rumpa og ikke har noe kontroll. Jeg er definitivt glad for å spille, smiler 38-åringen.
For mange var valget av Pettersen en overraskelse. Den norske veteranen har til gode å prege resultatlistene etter comebacket.
Til amerikanske Golf Channel mer enn antyder den tidligere golfspilleren Paige Mackenzie at 38-åringens prestasjoner blir en nøkkel for Europa i årets Solheim Cup.
– Det kontroversielle valget var Suzann Pettersen. Det er åpenbart at hun har hatt en stor og betydningsfull tilstedeværelse i Solheim Cup, men hun har ikke hatt en stor og betydningsfull tilstedeværelse på LPGA-touren de siste to årene, sier hun – og tilføyer:
– Hun har ikke bare hatt mindre gode resultater, hun har ikke hatt noen resultater i det hele tatt.
  • Se Solheim Cup på GOLFTV og Eurosport Norge fredag fra klokken 09.00. PS: Åpningsseremonien ser du på Eurosport Norge torsdag kl. 18.30
Se intervjuet med Tutta fra tidligere i år. Saken fortsetter under videoen:

Forsvarer valget

Europa-visekaptein Laura Davies er på sin side trygg på at lagets norske profil kommer til å levere, og hun forsvarer beslutningen om å gi Pettersen sjansen.
– Solheim Cup-historien hennes, spillet hennes og holdningen hennes er fantastisk for Solheim Cup. Jeg har hørt folk si at hun var et overraskende valg, men ikke for oss, sa Davies da hun møtte pressen nylig.
Hun er klar på at det var bred enighet om at Tutta skulle med på laget.
– Beany spurte oss alle sammen, og vi sa alle ja. Hvorfor skulle vi ikke ønske å ha Suzann på laget? Hun har ikke spilt mange turneringer, men matchplay er annerledes. Du trenger ikke sette sammen 72 hull, hvilket ville vært vanskelig for noen som ikke har spilt på lenge, men i 18 hull med matchplay ville jeg valgte Suzann hver eneste gang, sa Davies – og la til:
– Jeg ville aldri noen gang tvilt på Suzann.
  • Se Solheim Cup på GOLFTV og Eurosport Norge fredag fra klokken 09.00.
Viktor Hovland åpner på PGA-sirkuset torsdag. Se intervjuet med ham. Saken fortsetter under:

Første hjemmeseier siden 2011

Europa har ikke vunnet Solheim Cup på hjemmebane siden 2011. Da leverte Suzann Pettersen helt avgjørende bidrag på veien mot seieren.
De to siste utgavene har endt med amerikansk triumf, mens Europa tok en knepen 2013-seier på bortebane i turneringen, som spilles kun annethvert år.
Fredag innledes 2019-utgaven av Solheim Cup med fire fourballkamper, der to spillere fra hvert lag spiller mot hverandre. Alle de fire spillerne i hver kamp spiller med hver sin ball, men kun den beste innenfor hvert lag teller.
Fredag ettermiddag skal det så spilles foursomekamper, der også to og to spillere fra hvert lag spiller sammen. Her slår spillerne annenhver gang på den samme ballen.
Lørdag byr på samme program, før avgjørelsen faller i form av 12 enkeltkamper søndag.
  • Se Solheim Cup på GOLFTV og Eurosport Norge fredag fra klokken 09.00.
(©NTB)
Golf
Woods med null tilgivelse for Mickelson: – Absolutt ikke!
14 TIMER SIDEN
Golf
Woods trekker seg fra egen turnering
I GÅR KLOKKEN 19:46