– Strålende sisterunde av Viktor. Veldig godt å avslutte slik og en skikkelig godfølelse å ta med seg inn i en velfortjent friuke, sier golfekspert Marius Thorp til Eurosport.no.
Etter en nedgående kurve med to runder over par i helgen, hadde Hovland bestemt seg for en snuoperasjon i turneringens siste dag før sesongavslutningen. Med 5 birdies og -4 under par ble søndagen meget viktig for nordmannen, som fikk en strålende avslutning og en positiv inngang til play-off-turneringen som spilles 17. august.
Golf
Golflegenden tilbake i konkurranse neste uke – spiller med sønnen
20 TIMER SIDEN
22-åringen avsluttet PGA-Championship med en 33-plass før resten av golfeliten var ferdigspilt, og avanserte 26 plasser fra lørdagen, men eksperten påpeker at det norske håpet likevel kan klatre høyere over natten.
– Han kan fort klatre opp innenfor de 20-25 beste iløpet av natten! Det blir spennende å se hvor mange plasser han klatrer, sier Thorp.
Dermed står en velfortjent friuke for tur før det braker løs igjen. En tid som må brukes godt ifølge golfeksperten.
– Tre uker på rad med play-offgolf venter. Så det blir viktigst å lade batteriene, få overskudd og jobbe med helheten i spillet. I tillegg til å få en god følelse på og rundt green og fortsette med det fantastiske spillet fra tee og inn mot Green, fortsetter Thorp.

Birdie-bonanza

I turneringens siste dag fikk det norske håpet en fantastisk start på Harding Park-banen i San Fransisco. Etter de første seks hullene stod det -2 etter to strake birdies på hull 4 og 5, og det var mye som tydet på at godfølelsen var på vei tilbake.
På hull 8 ville det seg ikke for Hovland som markerte seg dagens første bogey, men så fortsatte han med storspill i San Fansisco og senket tre nye birdies på hull 10, 14 og 16 og avsluttet turneringen med -4 under par og 66.

En negativ trend

Nordmannens første majorturnering som proff blant verdens golfelite fikk en lovende start. Han startet turneringen med en meget godkjent åpning der han spilte -2 under par på 88, men så startet en litt vondere trend med +1 over par og 71, før nest siste dag avsluttet med 2 over par og en delt 59 plass.
Søndagens gode avslutning var derfor meget viktig for nordmannen som starter play-off-turneringen i august.
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
06/12/2021 PÅ 07:27
Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
06/12/2021 PÅ 07:10