Mars ble en real nedtur for 23-åringen fra Oslo. Der han måneden før spilte skarpt og hanket inn flere topplasseringer, lugget det kraftig i ukene før påske.
I tre turneringer på rappen var han langt bak tetsjiktet. Hovland har pekt på et slitent hode og for mye golfspill på kort tid som en av årsakene.
Senere i uken satser han på å bryte trenden. Torsdag starter årets første av fire majorturneringer: US Masters på Augusta-banen i Georgia.
Tokyo 2020
OL-drømmen knust av fyllekjører – så sønnen vinne gull
I GÅR PÅ 23:46
De tre øvrige skal alle spilles før OL-golfen slås i gang 29. juli:
* PGA-mesterskapet (20.-23. mai)
* US Open (17.-20. juni)
* British Open (15.-18- juli)

Stort og kult

Hovland vil kunne delta i alle om han ønsker det. På verdensrankingen er han rangert som nummer 14.
– Det blir mange turneringer før OL, så innen den tid regner jeg med å være i ganske god form. Jeg reiser dit (Japan) for å spille bra, sier Hovland til NTB.
Han ser fram til å representere hjemlandet og kjenne på OL-atmosfæren.
– Olympiske leker er ganske stort i Norge. At jeg i det hele tatt får være en del av det, vil være utrolig kult. Det ser ut til at (Kristoffer) Ventura kommer med også.
Ventura er Norges andre faste innslag på PGA-touren denne sesongen.

Går for det

Golfsporten gjorde i 2016 comeback på OL-programmet etter å ha stått utenfor i over 100 år. Justin Rose sikret den gang britisk gull på herresiden.
– Du har ambisjoner om det helt store i OL?
– Ja, selvfølgelig. Det hadde vært kult å komme hjem på topp, men det vil være mange gode spillere der. Vi får bare se hvordan det går, sier Hovland om seg selv i en medaljejakt.
(©NTB)
Tokyo 2020
Golf - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
01/08/2021 PÅ 12:13
Tokyo 2020
Hovland når ny milepæl: – Vanvittig prestasjon
01/08/2021 PÅ 10:03