Torsdag går startskuddet for Korn Ferry Tour Finals, en turneringsserie bestående av tre ulike turneringer, hvor sammenlagtresultatet over alle tre blir tellende:
  • Nationwide Childrens Hospital Championship (15. – 18. august)
  • Albertsons Boise Open (22. – 25. august)
  • Korn Ferry Tour Championship (30. august – 2. september)
Golf
Åpner opp om den kontroversielle overgangen: – Vil banke dritten ut av hverandre
I GÅR KLOKKEN 12:44
I disse tre turneringene stiller det totalt 138 spillere til start. Dette inkluderer de aller fleste blant de 75 beste fra denne sesongens Korn Ferry Tour, og spillerne som havnet fra 126. til 200. plass på poenglisten i selve PGA-touren.
Av disse 138 er det 113 spillere som får muligheten til å oppfylle PGA-drømmen. 25 av de som stiller til start, inkludert vår egen Kristoffer Ventura, er allerede klare for PGA-touren neste sesong. Det betyr at om en eller flere av disse havner blant de 25 beste etter tre turneringer, gå kortet til de best plasserte utenfor topp 25.
Viktor Hovland må altså i utgangspunktet bli blant de 25 beste for å sikre PGA-kortet. Han kan havne utenfor topp 25 og fortsatt være klar, gitt at en eller flere av de foran ham på lista er blant de som allerede har kortet.
Sjekk hva Hovland selv sier om sjansene for PGA-spill neste sesong (saken fortsetter under):
Eurosports golfekspert Marius Thorp er svært optimistisk på nordmannens vegne.
– For å gjøre det godt i denne type turneringsformat, gjelder det å prestere stabilt. Skal man se utifra hvordan Viktor har prestert de siste ukene, så er det nettopp stabiliteten man legger merke til. Jeg tror teamet hans derfor tenker at dette vil være et format som passer Viktor veldig bra. Han skal spille 12 runder golf – jeg tror han stiller veldig sterkt i en sånn kvalifisering, sier Thorp.
Siden han ble proff etter US Open, har Hovland spilt inn nærmere 700.000 dollar på bare fem turneringer. 21-åringen har havnet topp 16 i fire av disse, og nå senest ble han nummer fire i Wyndham Championship – den beste plasseringen en nordmann har fått på PGA-touren gjennom tidene.
– Alle ekspertene der borte mener han så og si er klar. Jeg er også overbevist om at han klarer det, sier Thorp.
Dagen etter fjerdeplassen i Wyndham ble det klart at det amerikanske golfforbundet vil endre regelverket sitt fra neste sesong. Fra og med 2020-sesongen vil vinneren av det amerikanske amatørmesterskapet (som Hovland vant i fjor) få lov til å delta i US Open med proffstatus året etter.
Dermed får den aktuelle spilleren to ekstra måneder på seg til å sikre PGA-kortet sesongen etter.
Hadde dette også vært gjeldende i inneværende sesong, hadde Hovland nå vært klar for PGA-touren. Nordmannen ble nummer 12 i US Open. Regelendringen ble av mange døpt «Hovland-regelen»
– Jeg tror ikke Viktor har lagt noe i dette regelgreiene og føler det var urettferdig på noen måte. Det er jo kjipt selvfølgelig, for de poengene hadde gjort at han hadde hatt kortet. Men spiller han som han har gjort, blir dette bare en bagatell i fremtiden. Han kommer til å ta det PGA-kortet, avslutter Thorp.
Den andre norske golfkometen, Kristoffer Ventura, stiller også til start. 24-åringen har i motsetning til Hovland allerede sikret seg PGA-kortet neste sesong.
Golf
Sjekk superstjernens elleville inntjening i 2022 – dro inn over 300.000 kroner per hull
24/11/2022 KLOKKEN 18:47
Golf
Tjente 20 millioner kroner «uten å spille»
23/11/2022 KLOKKEN 10:15