• Se Viktor Hovland i Hero World Challenge torsdag fra 19:00 på Eurosport Norge og GOLFTV!
Etter noen ukers pause siden seieren i Mayakoba er Viktor Hovland tilbake i en av sesongens mest prestisjefulle turneringer denne uken. På Bahamas er nordmannen én av kun 20 spillere som har fått invitasjon av selveste Tiger Woods, som selv står bak turneringen Hero World Challenge.
Se hele startfeltet i Hero World Challenge her!
Golf
Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss
14/01/2022 PÅ 06:03
Og i selskap med den ypperste verdenseliten er det tydelig at Hovland nå har fått en hel sentral posisjon: i forkant av turneringen er 24-åringen nemlig den tredje største favoritten blant bookmakerne.

– Helt naturlig

Nordmannen er kun bak Rory McIlroy og Collin Morikawa på listen til Oddschecker, som samler sammen odds hos alle de største bettingselskapene.
Hovland anses som en større favoritt enn flere store kanoner som Bryson DeChambeau, Jordan Spieth og Xander Schauffele.
– Det begynner jo å bli en vane å se Viktor figurere der oppe, og jeg tenker også at det er helt naturlig denne uken. Vi vet hva han står for, og vi vet han er i form, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Også på PGA Tourens «Power Ranking» , som rangerer hele feltet før denne ukens storturnering, er Hovland på tredjeplass. Det synes Thorp er helt på sin plass.
– Jeg synes det er rett og rimelig å plassere ham helt der oppe. Han kommer rett fra en overbevisende seier, er utvhilt og har tidligere vist at han ikke trenger mye tid til å tilpasse seg nye steder og baner.
Se hva Hovland sa om å bli invitert til Hero World Challenge her (saken fortsetter under):

Hovland om invitasjonen fra Tiger Woods: – Veldig kult

Skal spille med svenske

Årets utgave blir Hovlands debut i turneringen, som i fjor ble avlyst på grunn av korona. Torsdag går han ut på åpningsrunden med regjerende mester (fra 2019), svenske Henrik Stenson.
– Det blir veldig spennende å se Viktor i denne type turnering, med et lite og eksklusivt felt. Det er ingen press denne uken, han kan bare slippe seg løs og nyte, sier Thorp.
Hero World Challenge blir Hovlands siste turnering i 2021. Etter oppholdet på Bahamas går turen hjem til Norge for en lengre juleferie.
– Det er en perfekt turnering å avslutte året med. Jeg forventer alltid en solid prestasjon av Viktor, og han trenger å ta frem sitt ytterste om han skal kjempe i toppen, sier Thorp.
Hvordan planen til Hovland ser ut for starten av 2022 er foreløpig uvisst. Den norske golfstjernen er kvalifisert til å spille Sentry Tournament of Champions på Hawaii 6-9 januar, men sa til Discovery etter seieren i Mexico at han ikke var sikker på om han ville stille til start på Hawaii. Dermed kan det fort hende at vi ikke får se Hovland igjen før i Abu Dhabi 20-23 januar.
Hovland og Stenson går ut kl. 18:00 norsk tid torsdag. Sendestart på Eurosport Norge og GOLFTV er 19:00, hvor vi vil oppsummere runden så langt og følge resten av runden tett.

Her kan Hovland endelig feire seieren

Golf
Hovland blir med i Netflix-serie: – Konseptet fascinerer meg
12/01/2022 PÅ 17:59
Golf
Hovland med ny karrierebeste på verdensrankingen
10/01/2022 PÅ 09:11