• Se NM fra Holtsmark dag to klokken 23.00 på GOLFTV og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang
22-åringen gikk tre slag under par for dagen og ligger på en delt 9 plass i åpningen av turneringen i Memphis, Tennessee.
Det var Hovlands debut i en WGC-turnering med flere superstjerner, og med en nesten plettfri åpning viste han hvorfor nettopp han er Norges første golf-profil på plass i turneringen.
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
I GÅR PÅ 07:27
Regjerende serieleder Brooks Koepka leder igjen i Memphis, etter en pangstart med fire birdies på de fire første hullene, ni totalt, og ligger fem slag foran Hovland. Koepka gikk med Hovland og 8.-rangerte Patrick Reed. Nordmannen lærte mye av å spille med å gå runden sammen med stjernen.
– Det var imponerende å se på. Han slår litt lengre enn det jeg gjør, og under vanskelig forhold som her der du har vind. Det var en god mulighet til å lære, sier Hovland til GOLFTV.
Hovland fikk en bra start med en rask birdie på de første seks hullene og fortsatte med par, som sørget for -1 for 22-åringen en tredel inn i dag en. Birdie ble det også på 8 etter et nydelig innspill som var nære hole-in-one. Nordmannen rundet dermed de første ni på -2.
Så fortsatte Hovland den samme trenden og åpnet de siste ni med par, før han noterte seg for en ny birdie på hull 13. Avslutningen ble noe svakere fra 22-åringen da han ikke fikk et ordentlig treff på ballen på hull 17, som ikke kom nærmere hullet enn circa 20 meter. Dermed fikk Hovland sin første bogey, men rettet kjapt opp igjen med birdy på hull 18 og avsluttet dermed dag én med -3.
Se hele intervjuet med Hovland!

Hovland gikk med verdensstjerne: – Var en god mulighet til å lære

Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
I GÅR PÅ 07:10
Golf
Gikk nesten tom for krefter: – Greit at det bare ble 18 hull i dag
I GÅR PÅ 22:00