Golf

Skrev golfhistorie som første nordmann i WGC – sterk åpningsrunde for Hovland

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

AvMalin Hamilton
30/07/2020 på 23:12 | Oppdatert 31/07/2020 på 07:52

I sin første dag og debut i World Golf Championships (WGC) St. Jude fikk Viktor Hovland en godkjent start blant golfelitens superstjerner.

  • Se NM fra Holtsmark dag to klokken 23.00 på GOLFTV og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang

22-åringen gikk tre slag under par for dagen og ligger på en delt 9 plass i åpningen av turneringen i Memphis, Tennessee.

Golf

Ny milepæl for Hovland etter sterk avslutning

10/08/2020 PÅ 09:21

Det var Hovlands debut i en WGC-turnering med flere superstjerner, og med en nesten plettfri åpning viste han hvorfor nettopp han er Norges første golf-profil på plass i turneringen.

Regjerende serieleder Brooks Koepka leder igjen i Memphis, etter en pangstart med fire birdies på de fire første hullene, ni totalt, og ligger fem slag foran Hovland. Koepka gikk med Hovland og 8.-rangerte Patrick Reed. Nordmannen lærte mye av å spille med å gå runden sammen med stjernen.

– Det var imponerende å se på. Han slår litt lengre enn det jeg gjør, og under vanskelig forhold som her der du har vind. Det var en god mulighet til å lære, sier Hovland til GOLFTV.

Hovland fikk en bra start med en rask birdie på de første seks hullene og fortsatte med par, som sørget for -1 for 22-åringen en tredel inn i dag en. Birdie ble det også på 8 etter et nydelig innspill som var nære hole-in-one. Nordmannen rundet dermed de første ni på -2.

Så fortsatte Hovland den samme trenden og åpnet de siste ni med par, før han noterte seg for en ny birdie på hull 13. Avslutningen ble noe svakere fra 22-åringen da han ikke fikk et ordentlig treff på ballen på hull 17, som ikke kom nærmere hullet enn circa 20 meter. Dermed fikk Hovland sin første bogey, men rettet kjapt opp igjen med birdy på hull 18 og avsluttet dermed dag én med -3.

Se hele intervjuet med Hovland!

Hovland gikk med verdensstjerne: – Var en god mulighet til å lære

00:02:13

Golf

Får med seg godfølelsen før play-off: – Strålende sisterunde av Viktor!

09/08/2020 PÅ 19:06
FedEx Cup

Hovlands negative trend: – En kombinasjon av to ting

09/08/2020 PÅ 12:13
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen