• Se Honda Classic og resten av PGA-touren på GOLF-TV
Runden startet på verst tenkelige vis for Hovland, som søndag vant sin og Norges første PGA-turnering.
Nordmannen spilte dagens runde i Feature Group med Newmann og Fowler. Gruppen startet på hull 10, et par fire hull.
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33
Hovland startet med en bogey, før han misset en birdie-putt med minst mulig margin på hull 11.
Se høydepunktene fra runden her. Artikkelen fortsetter etter videoen.

Se høydepunkter fra Hovlands nedtur: – Den der er jo midtfjords!

Tre over par halvveis

Så kom birdien, på dagens tredje hull. Vår mann fulgte deretter opp med bogey på både hull 13 og 15, som igjen ble fulgt opp av par på hull 16 og 17. På hull 15 slo Hovland ballen rett i vannet, noe han gjorde hele tre ganger i løpet av torsdagens runde.
– Det er ikke noe tvil om at det var en dårlig start på en dårlig periode i runden. Samtidig er det veldig fort gjort å slå den i vannet på det hullet, og det var mye mer vind i dag enn det som var meldt, sa Eurosports golf-ekspert Henrik Bjørnstad i studiosendingen etter torsdagens runde.
Etter hull 18, og halvspilt første dag, lå nordmannen tre over par. Dette var dagens første par fem hull for gruppen til Hovland, og nordmannen tok med seg nok en Bogey til den siste halvdelen av runden.
Amerikaneren Brendan Steel lå alene på topplisten etter ni spilte hull, med fire under par.
Les også: Samtalen som kan ha sørget for Hovlands triumf: – Han ble en helt annen person

Tung dag

En rekke tilskuere hadde møtt opp for å følge Hovland og de andre i Florida torsdag. På hull to, i runde 10, kunne de fremmøtte se at vårt norske håp først havnet i bunkeren, før han bommet på en hårfin put for å sikre par. Dermed plukket Hovland opp nok en bogey.
Dagens andre birdie kom omsider på det tredje hullet, et par fem hull som i forkant var meldt som en av de enkleste hullene denne runden. Dagens bane er forøvrig rangert som en av de vanskeligste banene i Florida.
Hovland fikk seg derfor en etterlengtet opptur, før han i det neste hullet satt nok en bogey. Det så tungt ut for vårt norske håp, og kroppspråket til Hovland sa alt om hvordan denne dagen så ut til å utvikle seg for nordmannen.
Les også: Viktor Hovland er en PGA Tour-vinner – hvor stort er dette egentlig?
Her er ekspertenes dom etter Hovlands skuffende dag i The Honda Classic.

Ekspertene: – Hovland graver nok ikke et hull og hopper nedi nå

Syv over par

Da det gjenstod tre hull, lå Hovland seks slag over par. Zach Johnson, Charl Schwartzel, Cameron Percy og Tom Lewis lå alle øverst med tre under par.
Hovland fulgte dermed opp med en bogey, men med birdie på det nest siste hullet, fikk Viktor Hovland en ørliten opptur etter en ellers miserabel dag på gresset. 22-åringen endte til slutt på syv over par, etter å ha avsluttet med nok en bogey på dagens siste hull.
Viktor Hovland er dermed for alvor tilbake på jorda igjen etter oppturen i Puerto Rico i forrige uke. Nordmannen ligger per nå på en delt 95.-plass.
Allerede i morgen får nordmannen muligheten til å revansjere dagens rufsete runde i Florida, når han går ut på gresset 18:35 i Featured Groups. Hovland må være topp 70 etter fredagens runde for å klare cuten, og dermed få spille på lørdag og søndag.
I 2019 gikk cuten på to slag over par, så vår mann har mye å revansjere om det skal bli spill i helgen.
Morgendagens runde ser du direkte på GOLF-TV.
Har du sett denne?

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Golf
«Back to basics» for Hovland: – Passer bra å få ting på avstand nå
18/06/2022 PÅ 17:21
Golf
Endrer planene i siste øyeblikk – Hovland dropper turnering
18/06/2022 PÅ 11:32