Populære sporter
All sport
Vis alt

Glohet putter sørget for glimrende start for rusten Hovland: – Puttet utrolig bra

Joakim Opphus

Oppdatert 06/01/2023 klokken 07:24 GMT+1

Viktor Hovland er i gang med golfåret 2023 på strålende vis. Selv om han måtte innrømme at han følte seg rusten etter juleferien hjemme i Norge.

Hovland etter årets første runde: – Spillet er veldig rustent

Viktor Hovland leverte en strålende åpningsrunde i første turnering for året. Nordmannen gikk en runde på 67, seks slag under par.
Han ligger på en 11. plass sammen med fem andre spillere etter første dag. Collin Morikawa, Jon Rahm og J.J. Spaun leder på -9.
– Det er deilig å være i gang, men jeg merker helt klart at spillet er rustent. Jeg puttet utrolig bra i dag og slo ballen helt greit. Jeg gjorde en del birdies på grunn av puttingen og at jeg traff en del greener, men de dårlige slagene kostet litt mye i dag. Tre bogeys er alt for mye, sa Hovland etter runden.
Se hele intervjuet i toppen av saken.
Statistikken støtter også opp Hovlands utsagn. Kun Jon Rahm hadde en bedre dag på greenen enn Hovland på førsterunden. Hovland tjente 2,07 slag til resten av feltet puttingen - det samme gjorde forøvrig Matt Fitzpatrick. Rahm tjente hele 3,80 slag riktignok.
Hovland avsluttet med imponerende 7 birdies på sine siste 10 hull og får runden mer enn godkjent av Discoverys kommentatorduo, Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad.
– Herlig åpningsrunde av Viktor, konstaterte Haugsrud etter Hovlands birdie på hull 18.
– Helt konge! fulgte Bjørnstad opp.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Sterk avslutning av Hovland: – Helt konge

Birdie-show

Det ble et fargerikt scorekort for nordmannen på første dag.
Etter en litt treg start med tre par og en bogey på hull 4 spilte han seg virkelig varm i trøya ute på The Plantation Course på Kapalua.
Birdie på hull nummer 5 og 7 tok han til under par i turneringen. Så kom det en strålende birdierekke fra og med hull 9 til hull 12 med fire strake birdies.
Hovland skulle derimot få problemer på både hull 13 og 14. På begge hullene måtte han ta et straffeslag etter å ha havnet i problemer etter utslaget. Han endte med bogey på begge hull og falt tilbake fra -5 til -3 på runden.
– Jeg må bli mer komfortabel med driveren og jernene. Slår to straffeslag med driveren og kommer ikke helt nærme nok hullene med jernslagene. Så jeg må jobbe med det før morgendagen, sa Hovland.
Heldigvis for nordmannen så avsluttet han sterkt og tok tilbake de tapte slagene på 13 og 14.
Han gjorde birdie på par fem hullet det 15. Han avsluttet med to nye birdies på hull 17 og 18.
Han satte en lang putt på 17, og var ikke langt unna å gjøre en eagle på hull 18, men noterte seg for nok en birdie for en strålende åpningsrunde på 67 slag. Selv på en dag hvor 25-åringen følte han ikke spilte sitt beste.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame