• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions gjennom helgen på GOLFTV. Få tilgang her!
For andre dag på rad sørget en god avslutning for at Viktor Hovland er med for fullt før helgens to avsluttende runder av Sentry Tournament of Champions.
Nordmannen lå -1 for dagen (-5 totalt) etter 11 spilte hull, men fire birdies på de sju siste sørget for at han gikk av siste green som nummer 12 med -9 totalt, tre slag bak lederkvintetten på det tidspunktet.
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:30
Fredagens rundte endte dermed på -5, til tross for at Hovland hadde en dårlig dag med putteren. Bortsett fra en birdie-putt fra sju meter på hull 16 var det ikke mye som stemte for 23-åringen på green. Dermed er det grunn til å tro at Hovland kan bli virkelig farlig om det løsner i helgen.
Se Hovlands birdie på hull 16 her (saken fortsetter under):

Var iskald med putteren – så slo Hovland til med denne

Slik var runden:
Hovland åpnet som på torsdag med en solid drive på åpningshullet, og slo seg til cirka sju meter fra hullet. Derfra var han svært nære å senke birdie-putten, men millimeterne var ikke på nordmannens side.
På hull 2 la Hovland seg litt kort foran green, og chippen ble litt lang. Fra rundt to meter misset han par-putten, og måtte med det tåle turneringens første bogey.
Men Hovland slo mesterlig tilbake. På hull 3 dro han fram et strøkent innspill, og fra rundt en meter ble det birdie. Et nytt, strålende innspill på hull 4 landet litt over to meter fra hullet, men denne gangen måtte Hovland nøye seg med par.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Da var det greit å vite at banens enkleste hull (par 5-hullet 5) ventet, og Hovland utnyttet det. Etter å ha misset eagle-putten fra ti meter kunne Hovland tappe i for dagens andre birdie. Hovland rundet av de første ni med fire strake par.
Par ble det også på hull 10 og 11, hvor Hovland var nære på å sette birdie-putter fra henholdsvis fem og sju meter. På hull 12 trengte han ikke å anstrenge seg, for innspillet landet bare en halvmeter fra, og dagens tredje birdie var i boks. Nummer fire kunne og burde nok kommet på hull 13, men fra drøyt to meter misset Hovland.
På det 14., som kun målte 288 yards fredag, gikk Hovland for gull, og lyktes bra. Han endte opp så vidt uten for green, bare seks meter fra hullet, og kunne enkelt chippe seg inn og innkassere dagens fjerde birdie.
Så ventet det overkommelige par 5-hullet 15, men etter et fint utslag rakk ikke innspillet helt frem til green, og trillet tilbake ned bakken. Da var det godt å se Hovland dra frem en lekker chip, som havnet en litt over en meter fra flagget. Derfra fikk han en enkel jobb med å senke birdie-putten.
Jobben var langt ifra like enkel på hull 16, hvor han slo seg inn til sju meter ifra hullet. Men etter å ha vært iskald med putteren hele dagen, dro Hovland endelig frem en godbit og kunne registrere sin tredje birdie på rad.
Der stoppet også rekken, for på hull 17 puttet Hovland to og en halv meter forbi hullet, og måtte sette returen for å redde paret. Det klarte han heldigvis, og holdt seg dermed på -9.
På hull 18 (par 5) kom Hovland seg på green på to slag, men fra 20 meter kom han seg ikke nærmere enn i underkant av fire meter. Derfra ble det to-putt, og en litt frustrert Hovland måtte dermed gå av siste green med par.
Sentry Tournament of Champions
Blytung Hovland-søndag: – Han slår tilbake neste uke
11/01/2021 PÅ 00:20
Sentry Tournament of Champions
Nærspillet kostet Hovland dyrt – henger fortsatt med før siste dag
10/01/2021 PÅ 01:12