• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions søndag fra 22:00 på GOLFTV. Få tilgang her!
Etter å ha blitt hindret av en iskald putter på fredagens runde, var håpet at Hovland hadde en helt annen dag på green lørdag. Og det startet bra – etter dagens tredje birdie rundet Hovland de 9 første hullene på -3, og fikk med det en langt bedre start enn de to foregående dagene.
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:30
Men der Hovland avsluttet knallsterkt både torsdag og fredag, gikk det ikke på samme måte lørdag. For selv om han ga seg selv gode birdie-muligheter på omtrent hvert eneste hull, så endte Hovland «bare» opp med to på de siste ni. Begge kom på par fem-hullene (15 og 18) etter gode eagle-muligheter. På hull 18 holdt Hovland til og med på å senke innspillet for albatross.
Høydepunktene fra runden kommer straks!
Dermed gikk Hovland av siste green med -5 for dagen og -14 på scorekortet, som holdt til en 9. plass på det tidspunktet.
Slik var runden:
Etter å ha åpnet med par på hull 1, dro Hovland frem et strålende innspill på nummer 2. Fra to meter hadde han ingen problemer med å senke birdie-putten. Et nytt strøkent innspill ga ham en god mulighet også på hull 3, men denne gangen misset han putten.
Innspillet på hull 4 var ikke like bra, men Hovland leverte en fin chip og reddet med det paret. Deretter ventet dagens første par fem-hull, hvor Hovland la seg i greenkanten på andreslaget. Putten derfra var strålende, og han kunne tappe i dagens andre birdie.
Deretter fulgte to greie par på hull 7 og 8, før et nytt par fem-hull ventet. Nok en gang grep Hovland muligheten, for etter å ha chippet seg inn til en liten meter på tredjeslaget kunne han nok en gang tappe i for birdie. Dermed rundet han de ni første hullene på -3 og -12 totalt.
Starten på de siste ni ble ikke helt hva man kunne håpet på, så etter fire strake par gikk Hovland for gull på det korte par fire-hullet 14. Hovlands drive landet på green, men ballen trillet dessverre den bakken igjen. Derfra ble chippen litt kort, og fra tre meter ble det to-putt og et nytt par.
På par fem-hullet hull 15 kom dagens slag fra Hovland, da han fra 230 meter la ballen litt over tre meter fra flagget. Dessverre satte han ikke eagle-putten, men birdie-kontoen ble i det minste åpnet på de siste ni.
Hovland skaffet seg selv en ypperlig mulighet til å følge opp på hull 16, men fra to meter misset han nok en god mulighet.
– Det er så klein putting! Nå er det tørke altså, utbrøt Eurosports kommentator Per Haugsrud.
Etter et greit par på hull 17 dro Hovland til med et nytt spektakulært slag på det 18. og siste. Fra over 260 meter dro Hovland til, og ballen strøk hullkanten da den trillet nedover green og la seg i førsteklippen. Derfra brukte Hovland to slag, og kunne dermed avslutte med dagens femte birdie.
Sentry Tournament of Champions
Blytung Hovland-søndag: – Han slår tilbake neste uke
11/01/2021 PÅ 00:20
Sentry Tournament of Champions
Ny sterk Hovland-avslutning – på skuddhold før helgen
09/01/2021 PÅ 01:33