• Se Viktor Hovland i Sentry Tournament of Champions fra fredag til søndag på GOLFTV. Få tilgang her!
Etter å ha ristet av seg litt rust etter juleferien på de første ni hullene, våknet Viktor Hovland virkelig til liv mot slutten av åpningsrunden av Sentry Tournament of Champions.
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:30
For etter å ha startet de siste ni med sin første birdie i 2021, fulgte 23-åringen opp med ytterligere tre stykker på hull 14, 15 og 16.
Se Hovlands nydelige birdie som startet sluttspurten her (saken fortsetter under):

Hovland åpnet birde-kontoen i 2021 på mesterlig vis

Etter å ha blitt for grådig og slått andreslaget «out of bounds» på hull 18 fryktet man dagens første bogey. Hovland måtte droppe nærmere 200 meter fra hullet, men dro derfra frem dagens beste slag – fra kun en liten meter kunne han tappe i for par.
Da kunne ikke Eurosports kommentatorpar Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad gjøre annet enn å le.
Se den spektakulære avslutningen på hull 18 her (saken fortsetter under):

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Dermed gikk Hovland av siste green på -4, og foreløpig 11. plass. Harris English ledet turneringen på -7 da Hovland var ferdigspilt.
Slik var runden:
Hovland åpnet 2021 med et smell – utslaget på hull 1 målte 366 yards, eller 334 meter! Ballen trillet ut i roughen, som gjorde at Hovland ikke traff green med innspillet. Men han reddet paret med et strøken chip som la seg helt inntil.
Også på hull 2 misset Hovland green, men en ny, fin chip sørget for dagens andre par. Første greentreff kom på hull 3, hvor Hovland kun var centimetre ifra dagens første birdie.
Etter et nytt par på hull 4 så ventet banens letteste hull. Dessverre måtte Hovland chippe seg inn på green på tredjeslaget, og fra rundt fire meter satte han ikke birdie-putten. Par ble det også uten særlige problemer på hull 6, 7 og 8, før dagens beste birdie-mulighet kom på hull 9. Men fra tre meter var igjen marginene mot Hovland, som misset med noen få centimeter.
Da var det ekstra godt å se birdie-kontoen bli åpnet på hull 10. For selv om innspillet ikke var ideelt, dro Hovland til og senket putten fra rundt åtte meter.
– Se der ja! Setter i en lang en. Da var årets første birdie notert, og det blir neppe den siste, utbrøt Eurosports kommentatorer Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad.
Det ble nesten en drømmereprise på hull 11, men birdie-putten snek seg akkurat ut til høyre for hullkanten. På hull 12 la Hovland seg strålende til, men innspillet ble for upresist og ødela muligheten for å gå til -2. Innspillet var bedre på hull 13, men ikke nære nok. Fra rundt seks meter to-puttet Hovland for par.
Dagens første slag i bunkeren kom på det drive-bare par 3-hullet 14, men fra sanden la Hovland seg inn til bare to meter ifra. Derfra fikset Hovland dagens andre birdie. Deretter fulgte det overkommelige par 5-hullet 15, hvor Hovland slo seg frem til front av green på andreslaget, chippet seg inn til en meter og satte en ny birdie.
Og nå var Hovland virkelig blitt varm i trøya. På hull 16 slo han seg fint inn til fire meter fra pinnen, og senket derfra sin tredje birdie på rad.
– Det er jo så nydelig. Aldri noen tvil, utbrøt Haugsrud og Bjørnstad.
Hovland hadde muligheten til å gjøre sin fjerde strake birdie på hull 17, og fra ti meter var han nære på å gjøre nettopp det.
Hull 18 ble litt av en berg-og-dalbane. Etter et strøkent utslag gikk Hovland for gull med driveren fra fairway på andreslaget, men ballen endte nesten opp i Stillehavet. Dermed måtte Hovland droppe fra nærmere 200 meter, men det løste han altså på mesterlig vis. Fra rundt en meter reddet han paret, og kunne gå lettet inn i klubbhuset på -4.
Fredagens runde ser du på GOLFTV fra midnatt. Få tilgang her!
Sentry Tournament of Champions
Blytung Hovland-søndag: – Han slår tilbake neste uke
11/01/2021 PÅ 00:20
Sentry Tournament of Champions
Nærspillet kostet Hovland dyrt – henger fortsatt med før siste dag
10/01/2021 PÅ 01:12