• Se Viktor Hovland i Sony Open fra torsdag til søndag på GOLFTV. Få tilgang her!
Det var behov for en skikkelig Hovland-søndag i årets første PGA-turnering på Hawaii, men nordmannen hadde dessverre ingen stor dag på jobben.
Hovland gikk den siste runden på 76 slag (+3), hans første runde over par på PGA Touren siden CJ Cup i oktober. Med totalt -11 endte Hovland som nummer 31 etter å ha startet dagen på 10. plass.
Sentry Tournament of Champions
Hovland beholder plassen på verdensrankingen
11/01/2021 PÅ 07:30
– Det ble ikke helt den Hovland-søndagen vi hadde håpet på, dessverre. Han viser igjen hvor solid det lange spillet er, tross en lengre pause, og hvor høyt bunnivået er. Det er masse positivt å ta med seg videre, også er det som vi er kjent med wedgespillet og nærspillet som må jobbes med og bli bedre. Han har heller ikke noen topp uke på green, men så kom han heller aldri nære nok til å ha nok gode muligheter, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

Nå velger Thorp å vende blikket mot neste ukes Sony Open, en turnering som han mener passer Hovland langt bedre.
– Med en turneringen i banken, revansjelyst fra søndagens siste runde samt en tøffere bane som burde få frem hans styrker enda tydeligere, så har jeg veldig stor tro på at Viktor blir å regne med neste uke.
Men selv om banen favoriserer Hovland i større grad enn denne uken, er det likevel en del som må rettes på.
– Han legger igjen litt for mange slag til konkurrentene med wedgene og rundt green. Det er en del av spillet som absolutt er mulig å forbedre, men det tar litt tid. Så det er bare å være tålmodig og jobbe med de små detaljene, så vil det løsne etter hvert, sier Thorp.
Hovland måtte tåle en tidlig bogey etter å ha misset en 2,5 meters par-putt på hull 3. Deretter fulgte en oppskriftsmessig birdie på par fem-hullet 5, men avslutningen på de første ni ble tung. Bogeys på både hull 7 og 9, begge etter korte misser med putteren, gjorde at nordmannen raste nedover restultatlistene.
Hovland innledet de siste ni med tre strake par, før dagens fjerde bogey kom på hull 13 etter at innspillet ble altfor kort og han ikke klarte å redde paret fra 3,5 meter. Det var også avstanden Hovland senket birdie-putten på det neste hullet, men da man håpet han skulle ta bygge litt momentum inn mot avslutningen misset Hovland skikkelig med innspillet på hull 15. Ballen fløy til skogs, og Hovland måtte droppe – noe som resulterte i nok en bogey.
Hovland hadde en strålende mulighet til å avslutte med en birdie på hull 18, men symptomatisk nok for uken så satt ikke putten fra to meter. Dermed gikk han av siste green med 76 slag og +3 for dagen, den første runden over par på tre måneder for nordmannen.

Her holder Hovland på å gjøre det helt store: – For et slag!

Sentry Tournament of Champions
Nærspillet kostet Hovland dyrt – henger fortsatt med før siste dag
10/01/2021 PÅ 01:12
Sentry Tournament of Champions
Ny sterk Hovland-avslutning – på skuddhold før helgen
09/01/2021 PÅ 01:33