Vant «norskeduellen» knepent – gjorde nytt byks på verdensrankingen

Oppdatert 06/07/2020 klokken 08:59 GMT+2

Med godt spill i Detroit klatrer Viktor Hovland igjen på verdensrankingen i golf. 12.-plassen i helgens PGA-turnering gjør at han nå er nummer 42 i verden.

Viktor Hovland

Hovland skrev historie i slutten av juni da han som første norske herrespiller var inne blant de 50 beste på verdensrankingen i golf. Da var han rangert som nummer 45. Nå har han klatret ytterligere tre plasser.
Det skjer etter at golfproffen ble nummer 12 i PGA-turneringen i Detroit, som ble spilt fra torsdag til søndag. Hovland lå på en delt 46.-plass etter første dag før han avanserte 26 plasser etter en god andredag.
Enda bedre gikk det på den tredje dagen, da han noterte seg for fem birdier og gikk fra 20.-plass til delt 8.-plass.
Han endte til slutt på 12.-plass, etter en sistedag der han falt fire plasser.

Byks

Hovland har klatret raskt på rankingen det siste halvannet året. 1. januar 2019 var han rangert som nummer 1157. 23. september i fjor ble han som første nordmann rangert som en av sportens 100 beste, da som nummer 89.
Hovlands solide spill og klatring på rankingen styrker også 22-åringens sjanser til å få plass på Europa-laget til høstens Ryder Cup. Turneringen, der Europas og USAs beste spillere møtes til kamp, spilles fra 24. til 27. september i Wisconsin.
I et intervju med NTB i juni sa tidligere golfproff Suzann Pettersen at hun hadde hatt noe, men ikke mye kontakt med Hovland.
– Jeg hjelper han gjerne hvis det er noe, men det ser jo ikke sånn ut nå. Han spiller jo utrolig bra og jeg er sikker på at han kommer til å bli bedre og bedre, sa Tutta da.

Ventura opp

Kristoffer Ventura rykker også opp på verdensrankingen fra nummer 177 til nummer 170. Ventura spilte en meget god turnering i Detroit og ble nummer 21.
Eirik Tage Johansen er Norges tredje beste på lista og er rangert som nummer 445. Han var på 438.-plass sist uke.
Nordirske Rory McIlroy beholder tronen som verdens beste golfspiller. Spanske Jon Rahm innehar 2.-plassen, mens amerikanske Dustin Johnson er nummer tre.
Bryson DeChambeau vant PGA-turneringen i Detroit på overlegent vis. Det ble han også belønnet for på den nye rankingen, med et hopp fra 10.- til 7.-plass.
Svenske Henrik Stenson er fortsatt den høyest rankede skandinaven. Han er på stedet hvil og beholder 34.-plassen fra sist uke.
Neste Major-turnering for golfstjernene starter 9. august. Da spilles den utsatte utgaven av årets PGA-mesterskap. Turneringen skulle vært avviklet i mai, men måtte flyttes som følge av viruspandemien.