• Følg Hovlands åpningsmatch i Ryder Cup i vår studiosending fredag på Eurosport.no.
Denne helgen er det duket for Ryder Cup. I lagturneringen skal de beste spillerne fra USA måle krefter med de beste fra Europa, deriblant vår egen Viktor Hovland.
Ser man på verdensrankingen, stiller amerikanerne sterkest. Det ekspertene lurer på er imidlertid om kollektivet til USA er godt nok.
Ryder Cup
Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent
27/09/2021 PÅ 07:05
Uttalelser av Brooks Koepka, rangert som nummer ti i verden, får eksperter til å riste på hodet allerede før turneringen er i gang.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på

Åpent intervju

Det er i et intervju med magasinet Golf Digest publisert forrige uke at Koepka deler sine tanker om Ryder Cup og det faktum at det er en lagturnering, ikke en individuell turnering.
– Det er annerledes. Det er hektisk. Det er litt rart, skal jeg være ærlig. Jeg vil ikke kalle det en dårlig uke, men vi er så individuelle, alle har sin rutine og måte å gjøre ting på. Nå må vi dra på det møtet eller gjøre ditt og datt. Det er det motsatte av hva som skjer i en major-uke, sa Koepka.
– Det er vanskelig. Det er tider hvor jeg tenker: «Jeg har vunnet min kamp. Jeg gjorde jobben min. Hva mer vil du ha fra meg?». Jeg vet hvordan jeg skal ta ansvar for slagene jeg gjør hver uke. Nå kan noen andre slå et dårlig slag og sette meg i en dårlig posisjon. Nå vet jeg at dette hullet ender med tap. Det er noe nytt, og derfor må du endre måten du tenker om ting. Du går fra å drive med en individuell sport hele året, til en lagsport én uke hvert år. Det er så langt unna min rutine, fortsatte amerikaneren.

– Sjokkerende

Discoverys golfekspert, Marius Thorp, vil i en artikkel som blir publisert senere denne uken vurdere samtlige av spillerne som deltar i Ryder Cup. Uttalelser som dette trekker amerikaneren ned, sier eksperten i podkasten FORE!.
– Til tross for hvor god golfspiller Brooks Koepka er, er det umulig å gi han et høyt terningkast når du kommer med sånne uttalelser. Det er så langt unna det du har lyst til å høre som lagkamerat, sa Thorp.
På fredag og lørdag skal USA og Europa konkurrere to og to mot hverandre. Thorp tror ikke Koepka er drømmepartneren for noen.
– Tenk om du er den som skal stå med han på fredag. Den eneste jeg kan se for meg som kan det, er Tony Finau, for han gidder ikke bry seg uansett. Er du en spiller som Justin Thomas eller Jordan Speith og leser dette ... Koepka gir egentlig blanke faen i Ryder Cup og er fornøyd så lenge han slår gode slag selv. For meg er det helt sjokkerende, sa Thorp.
Saken fortsetter under videoen.

Riise om Hovland-møte: – En syk opplevelse

– Kvalmt

Det er ikke bare uttalelsene om Ryder Cup som Koepka får kritikk for. I samme intervju er han sikker i sin sak på at han kommer til å igjen Tiger Woods i antall major-titler.
Woods står med 15 titler, mens Kopeka har fire. Jack Nicklaus er mestvinnende med 18 titler.
– Det intervjuet der er så kvalmt. Jeg får middagen så langt opp i halsen av å lese det der. Det er helt greit at du er offensiv i hodet, men de målene har du for deg selv. Får du spørsmål om det, sier du at du har lyst til å vinne det ene eller andre. Du kan si det i intervjuer, men du kan ikke gå ut og si at du skal hente igjen tidenes beste golfspiller som har brukt en hel karriere på å vinne femten majors og dominert så til de grader. Det er så håpløst, sukket Thorp.
  • Hør Espen Blaker og Marius Thorps snakke om Koepkas uttalelser her.

Tidligere kaptein kritisk

Når det gjelder uttalelsene om Ryder Cup, er det flere som har reagert. Tidligere USA-kaptein Paul Azinger foreslo at Koepka kanskje burde gitt fra seg plassen sin.
– Etter å ha lest det, er jeg ikke så sikker på om Brooks elsker Ryder Cup så mye. Om han ikke elsker det, burde han gi opp plassen sin slik at vi kan få inn folk som elsker Ryder Cup, sa Azinger i et intervju med NBC.
USA-kaptein Steve Stricker uttalte på en pressekonferanse mandag at han ikke er bekymret for Koepkas motivasjon.
– Samtalene jeg har hatt med ham og det jeg selv har sett i garderoben, samsvarer ikke med det jeg leste i de artiklene. Jeg er ikke bekymret for Brooks. Han har forsikret med om at han er frisk, at han er hundre prosent med laget og villig til å gjøre hva som helst for at vi står igjen som vinnere, sa Stricker.
Koepka har slitt med en håndleddskade den siste tiden, men skal være på bedringens vei.
Sett denne?

Her tar kommentatoren av etter ellevillt Hovland-slag

Ryder Cup
Hovland så kompisen avgjøre Ryder Cup for USA: – De to er fremtiden
26/09/2021 PÅ 20:56
Ryder Cup
Europa-laget i trøbbel – dette er Hovlands motstander søndag
26/09/2021 PÅ 11:43