Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland forberedt på buing: – Jeg tåler et slag i trynet

Håkon Brandsnes

Oppdatert 22/09/2021 klokken 13:53 GMT+2

Ryder Cup-debutant Viktor Hovland har allerede begynt å suge til seg erfaring fra veteranene rundt ham. Samtidig koster det å være rookie i sirkuset.

Viktor Hovland med resten av Team Europa

Foto: Getty Images

  • Følg Hovlands åpningsmatch i Ryder Cup i vår studiosending fredag på Eurosport.no.
Tirsdag ettermiddag hadde Viktor Hovland pressetreff i forkant av Ryder Cup. De amerikanske tilskuerne er kjente for å lage litt av et leven, og derfor var journalister nysgjerrige på om nordmannen er forberedt på å få tyn av publikum når showet starter.
Da kunne nordmannen røpe at lagkameratene allerede har forberedt ham på det. På sin måte, riktignok.
– Jeg liker å tenke at jeg også har noen fans der ute som kanskje ikke buer på oss. Hvis de gjør det, betyr vel det at vi gjør noe riktig. Jeg kommer ikke til å ta noe for personlig. Jeg tåler et slag i trynet. Jeg har allerede fått tyn i gruppechatten til laget, så jeg er nok forberedt på noen rop her og der, fortalte Hovland.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland ertet av lagkameratene: – De fant noen bilder

Fant gamle bilder

Hovland ville ikke røpe for mye av hva som blir skrevet på chatten, men fortalte at det skrives om alt og ingenting slik at de skal bli bedre kjent.
– Vi er alle ganske høylytte. Det er ikke bare et par som fyrer løs og plager resten, vi alle er ganske aktive, sa Hovland.
– På hvilken måte har de ertet deg?
– Det er noen lagkamerater som har fått tak i noen gamle bilder av meg. De har hatt det litt gøy med dem. Det er bare skøyerstreker som får oss tettere sammen, lo Hovland.

Lytter til veteranene

Og sånn skal det vel være når du er helt fersk i Ryder Cup. Nordmannen la ikke noe skjul på at det var stort å endelig være på plass i Wisconsin.
Han har allerede begynt å suge inn alt han kan av råd og tips fra veteraner som Ian Poulter, Sergio Garcia og Lee Westwood.
For nevnte Westwood blir dette hans 11. Ryder Cup.
– Det er sykt. Jeg har mest sannsynlig ikke så mye respekt for det som jeg burde. Du ser på statistikker over hvor mye de har vunnet, ikke bare i USA og Europa, men hele verden. Gang på gang møter de opp her og leverer hver gang. For noen uker siden satt jeg og så på høydepunkter av dem fra Ryder Cup på YouTube. Det er så kult å se på alle de store øyblikkene de har hatt og hvordan de håndterer ting. Det er et stort press, så å se på hvordan de håndterer det, er en av grunnene til at det er så kult å være bak kulissene med dem uten kameraer, fortalte Hovland.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se Hovlands pressekonferanse før Ryder Cup

Trener med McIlroy

Senere tirsdag trente nordmannen sammen med Rory McIlroy. Samme mann møtte pressen like før Hovland, og det kan indikere at de to kan bli partnere.
– Det hadde vært dritkult å spille med Rory. Det er første innspillsdag. Vi setter sammen folk og ser hvordan det går. Det er noen dager til det bestemmes, men det hadde vært utrolig kult å spille med han, sa Hovland.
– Jeg kunne fint spilt med nesten alle på laget. Det er 11 utrolig bra gutter. Det blir en ære å spille uansett, fortsatte han.

– Allerede en fantastisk lagkamerat

Nevnte McIlroy ble også spurt om han hadde noen tips til Hovland og andre debutanter lik ham.
– Jeg ville bare sagt til dem, uansett hvem det ville vært, at du er her på grunn av golfen din. For Viktors del må han bare være seg selv. Han er allerede en av de beste i verden. Han er allerede en fantastisk lagkamerat. Han kommer med energi og entusiasme. Hvis han er seg selv og spiller sin golf, er det mer enn nok til å vinne poeng for Team Europa, sa nordiren.
Og det er nettopp det Hovland akter å gjøre:
– Dette er min første Ryder Cup. Jeg er bare 24 år. Jeg kommer bare til å prøve å spille så bra jeg kan, være meg selv og lære lagkameratene mine å kjenne. Vi har bare vært her et døgn, men kjemien er god. Jeg prøver bare å lære så mye jeg kan. De har så mye erfaring, så jeg prøver bare å være rundt det, sa Hovland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame