• Følg Hovlands åpningsmatch i Ryder Cup i vår studiosending fredag på Eurosport.no.
Denne uken setter Viktor Hovland enda en milepæl i norsk golfhistorie. 24-åringen blir den første nordmannen i Ryder Cup, golfsportens mest prestisjefulle duell mellom USA og Europa.
Men selv om Hovland er førstegangsreisende, har han i løpet av sin korte proffkarriere klart å sette seg i en posisjon som ett av Europas sterkeste og mest viktige kort.
Ryder Cup
Han blir Viktor Hovlands kaptein i Ryder Cup
15/03/2022 KLOKKEN 13:46

– Alle har lyst å være som Viktor!

Hovlands posisjon i det europeiske laget kom virkelig til syne da Discovery snakket med Europa-kaptein Padraig Harrington.
– 100 prosent av spillerne som har blitt spurt har sagt at de ønsker å spille med Viktor. Han er bare... alle har lyst å være som Viktor!, sa Harrington entusiastisk på spørsmål om hvor viktig Hovland blir for Team Europa.
– Ja, han er en ung gutt, men holdningen hans, spillet...det er rett og slett fantastisk. Han er en flott fyr å være rundt, og han kommer til å være en stor og viktig del av laget vårt, fortsatte Harrington.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Hovland brøt ut i latter etter Tiger-sammenligning: – Easy now!

– Kommer til å være sjelen i laget vårt

Europas kaptein fremhever også Hovlands smittende humør og ungdommelige entusiasme som nøkler for europeisk suksess.
– Han kommer i stor grad til å være sjelen i laget vårt. Den entusiasmen, det smilet... Han går bare rundt og elsker det han driver med. Hvor herlig er ikke det? Du ser tilbake på det og tenker at «jeg var også sånn en gang». Det er veldig viktig for laget.
Hovland er yngst på det europeiske laget (se begge lagene her), som inneholder flere gamle travere med tonnevis av erfaring fra tidligere Ryder Cups. Men det hindrer altså ikke nordmannen i å være en av Harringtons aller mest betrodde spillere på Whistling Straits den kommende helgen.
– Vi har ledertyper og erfarne spillere på laget, men den entusiasmen Viktor bringer til laget er noe jeg virkelig ser frem til. Han er en fantastisk spiller, og jeg kan ikke se at han ikke vil bli en essensiell del av laget vårt på Whistling Straits, sier Harrington.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

Spøkefullt svar

Når Hovland selv får høre Harringtons utsagn om at alle har lyst til å både spille med og være som ham, svarer 24-åringen i sedvanlig stil med et glimt i øyet.
– De kan jo ikke ha noen venner de gutta der! Neida, det er jo dritkult det. Jeg kommer godt overens med de fleste på laget, og at de fleste erfarne gutta på laget har lyst til å spille med meg, som er rookie, er utrolig kult å høre. Det betyr at jeg har gjort noe riktig både på og utenfor banen, sier Hovland til Discovery.
24-åringen er rangert nest høyest på verdensrankingen av de europeiske spillerne (kun slått av verdensener Jon Rahm), og på spørsmål om hvilke forventninger han har til sin rolle i laget, er Hovland som vanlig ydmyk i sitt svar.
– Jeg har ikke noe voldsomme forventninger, men håper jo selvfølgelig å spille så mye som mulig. Det er jo en uke hvor det er mye som kan skje, så det er jo ikke sånn at man legger satte planer. Plutselig spiller man ikke så bra, og da er det kanskje best for laget at man står over en match eller to. Så det er ikke i mine hender. Jeg må bare spille så godt jeg kan og bringe godt humør og bra energi, så får det bli som det blir.
Ryder Cup starter fredag, med de fire første matchene fra 14:05 til 14:53 norsk tid. Det er svært sannsynlig at Hovland spiller i en av disse, og du kan følge åpningsrunden hans i vårt livesenter på Eurosport.no.
Ryder Cup
Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent
27/09/2021 KLOKKEN 07:05
Ryder Cup
Hovland så kompisen avgjøre Ryder Cup for USA: – De to er fremtiden
26/09/2021 KLOKKEN 20:56