• Følg Hovlands åpningsmatch i Ryder Cup i vår studiosending fredag på Eurosport.no.
Et av de store spørsmålene før helgens Ryder Cup er hvilke spillere som skal spille sammen under fredagens og lørdagens runde.
Da skal nemlig to og to spillere kjempe mot hverandre i foursome og four-ball, før turneringen avsluttes med singlematch søndag.
Ryder Cup
Han blir Viktor Hovlands kaptein i Ryder Cup
15/03/2022 KLOKKEN 13:46
Tirsdag kan vi ha fått et lite hint om hvem som blir partneren til Viktor Hovland. Nordmannens første treningsrunde og pressetreff er nemlig sammen med Rory McIlroy.
– Det er nok en dårlig skjult hemmelighet at (Padraig, Europas lagkaptein) Harrington ønsker å se Hovland/McIlroy sammen. De skal gjennom testing av ulike partnere de neste dagene, så dette blir dag én. Viktor og Rory har nok også et ønske om å spille sammen og teste ut det. Så får vi se om det blir de to på fredag, sier Discovery-ekspert Marius Thorp.
Til sammenlikning er Jordan Spieth og Justin Thomas satt opp sammen på det amerikanske laget. De to spilte sammen i Paris i 2018, og det vil overraske stort om de ikke gjør det samme denne gangen.

– En bra match

I tirsdagens episode av podkasten FORE! diskuterer Thorp, programleder Espen Blaker og Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen hvem de mener vil være den optimale partneren for Viktor Hovland.
Da trekkes nevnte McIlroy frem som den sterkeste kandidaten.
– Jeg føler at de er ganske like. De er ekstremt gode ballstrikere, har hodet på rett plass og har en «fire» i bunn. Vi har sett den komme hos McIlroy. Vi har ikke sett det ordentlig hos Hovland, men jeg regner med at den er der. Vi vet at de kommer godt overens. Jeg tror Rory vil spille med Viktor, vi vi vet at Viktor har veldig lyst. Jeg tror det kan være en bra match, sier Thorp.

Engelsk stollek

Samtidig har lagkaptein Padraig Harrington tidligere uttalt at han hovedsakelig vil basere partnerskapene på det personlige plan, men at nasjonaliteter også kan spille inn.
Dermed kan man også spekulere litt basert på det, påpeker Joakim Mikkelsen.
– Da tenker kanskje Harrington å sette sammen McIlroy og Shane Lowry, som var et captains pick. Da kan han også selvfølgelig tenke Jon Rahm og Sergio Garcia. Hvis vi tror Hovland spiller alt, blir det kanskje en stollek med noen engelskmenn. Jeg tror Paul Casey kunne vært fantastisk. De er ganske like spillere. Hvis rolige Viktor skal gå ut og gjøre sin greie, kan det være at de kan sende ut Ian Poulter som tar trøkket. Han kan fyre opp publikum, så kan Viktor gjøre sin greie, sier Mikkelsen.
Avslutningsvis nevnes også Tommy Fleetwood som en kandidat.
Saken fortsetter under videoen.

Her tar kommentatoren av etter ellevillt Hovland-slag

Irriterende lyder

Da Discovery tidligere spurte Hovland om hvilke tanker han hadde om mulige partnere, trakk han frem nevnte McIlroy og Casey. Samtidig har han gitt uttrykk for at han ikke nødvendigvis liker å spille med typer som lager mye lyder og støy om ting ikke går veien.
Rahm og Tyrrell Hatton er spillere kjent for dette.
Hovland spilte i samme gruppe som Hatton i BMW PGA Championship for to uker siden.
– Jeg så at Shay Knight (Hovlands caddie) sendte noen blikk til Hatton da. Jeg tror de var litt leie, sier Mikkelsen.

Duoen som er fasit

Noen ville kanskje tenkt at partnerne burde ha forskjellige styrker, eksempelvis striking og putting, men Thorp mener ikke det er så enkelt.
– De må gå sammen mentalt. De må ha samme sinnsstemning slik at de ikke blir utilpass. Man kan bruke (Francesco) Molinari og Fleetwood som fasit, sier Thorp.
I 2018 vant de to kompisene fire av fire kamper sammen.
– De er ganske like i styrker. Like mentalt sett. De har driven. De er veldig balanserte, og så går de godt sammen. De liker hverandre, sier Thorp.
Saken fortsetter under videoen.

Riise om Hovland-møte: – En syk opplevelse

Kan se forskjellige partnerskap

Avslutningsvis er det verdt å nevne at spillerne kan bytte partnere underveis i turneringen. Dermed kan vi få se forskjellige spillere spille sammen med Hovland.
– De bruker uka nå til å spille sammen, lære litt om lengdene til hverandre, styrker og svakheter. Det er nok mer sannsynlig at vi får se gjentakende partnerskap i foursome enn i four-ball. Der skal du spille din egen ball og gjøre birdier. Det er noen eldre spillere på det europeiske laget som kanskje ikke kan eller vil spille fire runder, sier Mikkelsen.
Han legger til:
– Og så har man sett på statistikken at de som ikke spiller lagspill, gjør det svakt i singel. Da får du deng. La folk få prøve seg, men bruk de antatt beste spillerne og vær knallhard på at de må spille foursome, så kan du heller slenge på noen på four-ball. Europa har ikke råd til å tenke at alle skal få spille. USA kan kanskje det, men Europa må sende ut sine beste, avslutter Mikkelsen.
Dette er lagene i Ryder Cup:
Europa:
Jon Rahm (26) - Spania
Tommy Fleetwood (30) - England
Tyrrell Hatton (29) - England
Bernd Wiesberger (35) - Østerrike
Rory McIlroy (32) - Nord-Irland
Viktor Hovland (24) - Norge
Paul Casey (44) - England
Matt Fitzpatrick (27) - England
Lee Westwood (48) - England
Sergio Garcia (41) - Spania
Shane Lowry (34) - Irland
Ian Poulter (45) - England
USA:
Collin Morikawa (24)
Dustin Johnson (37)
Bryson DeChambeau (28)
Brooks Koepka (31)
Justin Thomas (28)
Patrick Cantlay (29)
Tony Finau (32)
Xander Schauffele (27)
Jordan Spieth (28)
Harris English (32)
Daniel Berger (28)
Scottie Scheffler (25)
Ryder Cup
Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent
27/09/2021 KLOKKEN 07:05
Ryder Cup
Hovland så kompisen avgjøre Ryder Cup for USA: – De to er fremtiden
26/09/2021 KLOKKEN 20:56