Populære sporter
All sport
Vis alt

Åpner for at Hovland spiller alt: – Liker entusiasmen han har med seg

Håkon Brandsnes

Oppdatert 22/09/2021 klokken 13:54 GMT+2

På mandagens pressekonferanse sa Europa-kapteinen Padraig Harrington at Viktor Hovland fort kan ende opp med å spille samtlige kamper i Ryder Cup.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Hovlands åpningsmatch i Ryder Cup i vår studiosending fredag på Eurosport.no.
Helgens Ryder Cup nærmer seg med stormskritt. Mandag kveld ankom en rekke av spillerne Whistling Straites, og like etter holdt kapteinene Padraig Harrington og Steve Stricker pressekonferanse.
Et av spenningsmomentene sett med norske øyne, er hvor mye Ryder Cup-debutant Viktor Hovland kommer til å spille.
På spørsmål fra VG, svarte kaptein Harrington at nordmannen kan ende opp med å spille samtlige kamper.
– Han kan absolutt spille alle fem kamper. Grunnen til at spillerne vil spille med ham, er ikke bare fordi han er en god spiller, men fordi de liker entusiasmen han tar med seg på golfbanen, sa Harrington, kaptein for det europeiske laget.

– En attraktiv partner for samtlige

De forskjellige partnerskapene er ventet å bli presentert på torsdag. I intervjuer med Discovery har en rekke av europeerne flagget sine ønsker om å spille med Hovland.
– Jeg tror alle de eldre gutta ser på Viktor og ser den ungdommelige livsgleden som vi en gang hadde. Det er derfor han er en så attraktiv partner for samtlige på laget, både ved four-ball og foursome. Viktor gir oss mange valg for denne helgen, det er helt sikkert, sa Harrington.
Dette er ikke den første gangen iren har løftet frem Hovlands humør og entusiasme som nøkler til europeisk suksess.
– Han kommer i stor grad til å være sjelen i laget vårt. Den entusiasmen, det smilet... Han går bare rundt og elsker det han driver med. Hvor herlig er ikke det? Du ser tilbake på det og tenker at «jeg var også sånn en gang». Det er veldig viktig for laget, sa han tidligere.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på

Hovland fleipet

Når Discovery nylig konfronterte Hovland med Harringtons utsagn om at alle har lyst til å både spille med og være som ham, svarte 24-åringen i sedvanlig stil med et glimt i øyet.
– De kan jo ikke ha noen venner de gutta der! Neida, det er jo dritkult det. Jeg kommer godt overens med de fleste på laget, og at de fleste erfarne gutta på laget har lyst til å spille med meg, som er rookie, er utrolig kult å høre. Det betyr at jeg har gjort noe riktig både på og utenfor banen, sa Hovland til Discovery.
24-åringen er rangert nest høyest på verdensrankingen av de europeiske spillerne, kun slått av verdensener Jon Rahm.

Ungdommelighet versus erfaring

Der Hovland er et unntak i et europeisk laguttak basert på erfaring, stiller amerikanerne svært ungt på hjemmebane i Wisconsin.
– Vi har noen unge gutter på laget. Jeg tror jeg så en statistikk om at vi er fem år yngre enn det europeiske laget i snitt. Den gode tingen er at de kommer med mye entusiasme og energi, det er unge gutter som ønsker å lære og som ikke kommer med vonde minner, sa Stricker.
– Europa kommer med mye erfaring. Jeg mener det er viktig når vi spiller bortekamp, sa Harrington.
Amerikanerne har tapt ni av de siste tolv turneringene.
– De kommer ikke med dårlige erfaringer. Det ser vi på som en fordel og er noe vi skal bruke. Vi er klare for å kjøre på, sa Stricker.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame