Golf

Roser tennisstjernen før han skal matche golfeliten: – En ekstremt talentfull fyr

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Kristoffer Reitan

Foto: Eurosport

AvMalin Hamilton
30/07/2020 på 07:44 | Oppdatert 30/07/2020 på 07:55

Norges idrettsverden venter i spenning på å se hva tennisstjernen Casper Ruud kan få til i NM i Golf og konkurrent Kristoffer Reitan lar seg imponere over 21-åringen.

  • Se magasinsendingen fra NM i Golf torsdag kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!

Torsdag går Norgesmesterskapet i golf av stabelen der flere kjente golfprofiler får et litt uvanlig selskap av tennisspilleren Casper Ruud på Holtsmark. Deriblant er Kristoffer Reitan, som på sin side er imponert over sin nye konkurrent.

Golf

Ny milepæl for Hovland etter sterk avslutning

10/08/2020 PÅ 09:21

– Jeg syntes det er kult at han skal være med! Casper er en ekstremt talentfull fyr, og det blir kult å se han spille konkurransegolf, skriver Reitan i en tekstmelding til Eurosport.no.

Ser muligheter for å klare cuten

Som en av Norges største idrettsprofiler har Ruud markert seg som nummer 36 i tennisverdenen, men det er ingen hemmelighet at Ruud også har et godt øye til golf. Nå skal han vise at han er god i to idretter.

– Jeg skal prøve å ta det seriøst og være seriøs. Det er min første seriøse golfturnering, så jeg er litt nervøs og litt spent, men jeg håper at jeg klarer å finne roen og at jeg klarer å levere noe annet enn bogeys i hvert fall, sier Casper Ruud til Eurosport.

Sammen med kompis og golfprofil Reitan har tennisstjernen begitt seg ut på golfbanen samtlige ganger. Med hovedidretten satt på vent som følge av en litt annerledes koronahverdag, kan vi nå få se Ruud kjempe om å klare cuten i en helt annen idrett.

– Det blir dumt å forvente all verden fra han, men det hadde vært en helt rå prestasjon dersom han hadde klart cuten, sier Reitan.

Ruud innrømmer selv at han har satt nettopp cuten som et lite mål for turneringen.

– Jeg sa vel tidligere at cuten hadde vært stort for meg å klare og at det kanskje er et lite mål. Men jeg vet ikke helt hvor realistisk det er, da må jeg levere min beste golf de neste to dagene. Men ballen er rund, så det er mulig, sier Ruud.

Se intervjuet med Casper Ruud her. Saken fortsetter under:

– Håper jeg klarer å finne roen og levere noe annet enn bogeys

00:04:47

Tøff konkurranse

Men ingen lett jobb blir det for 21-åringen, skal han klare cuten må han prestere stort fra start.

– Holtsmark kan være en tøff bane om ikke spillet sitter helt, så det blir spennende å se, avslutter Reitan.

Da gjelder det for Ruud å være godt forberedt før hans første seriøse golfturnering.

– Jeg har jo satt meg ned denne uken her og lagt ned en spilleplan for hvert eneste hull her ute. Hvor mye jeg kommer til å bruke den, det vet jeg ikke, men det er jo greit å ha det, sier Ruud, som også har observert proffene i konkurransesituasjoner.

– Du ser jo disse proffene ta opp notatblokken på hvert eneste slag, i hvert fall på PGA-touren, så noe ligger det vel i det, ler han.

Konkurransen blir heller ikke noe lettere på golfbanen, for det er nemlig ikke bare Reitan med Europatour-erfaring. På startfeltet finner vi golf-profiler som Espen Kofstad, Marianne Skarpsnord, Kristian Krogh Johannessen, Tonje Daffinrud, Eirik Tage Johansen, Madelene Stavnar og Celine Borge som alle står klare til å kjempe om den gjeveste pokalen vi har i golf-Norge.

– Jeg liker å tenke på golf på den måten at i tennis så har du en på andre siden som slår ballen vekk fra deg, mens i golf så ligger den jo bare der stille og det er du som skal slå den. Noen ganger så hjelper det, mens andre ganger blir det enda mer frustrerende når man først bommer, sier Ruud før han avslutter:

– Jeg er nok den som har dårligst odds for å gjøre det bra her. Hvis jeg ikke kommer på sisteplass så er jeg fornøyd.

Se hva Casper Ruud og Kristoffer Reitan kan få til i NM i Golf på GOLFTV og se magasinsendingen på Dplay og Eurosport Norge torsdag fra 21.30.

Golf

Får med seg godfølelsen før play-off: – Strålende sisterunde av Viktor!

09/08/2020 PÅ 19:06
FedEx Cup

Hovlands negative trend: – En kombinasjon av to ting

09/08/2020 PÅ 12:13
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen