Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland og Venturas store mulighet: – Kan gi selvtilliten de har manglet

Espen Blaker

Oppdatert 20/02/2020 klokken 13:07 GMT+1

Puerto Rico Open er turneringen hvor Viktor Hovland og Kristoffer Ventura virkelig har muligheten til å slå fra seg.

Ventura og Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Puerto Rico Open på GOLFTV torsdag fra 16.30! Få tilgang her (gratis registrering gir 7 dager fri tilgang)
Med et startfelt uten de største stjernene og på en bane som ikke er kjent for de laveste scorene, har Viktor Hovland og Kristoffer Ventura en unik mulighet til å skaffe seg en sårt tiltrengt topplassering denne uken.
For i Puerto Rico Open må man bla helt til 57. plass på verdensrankingen for å finne turneringens best plasserte spiller, Tom Lewis. Viktor Hovland er med sin 102. plass den tredje beste rankede som stiller til start, kun bak Lewis og svenske Alex Norén (96. plass).
– Er dette den store muligheten for Viktor Hovland og Kristoffer Ventura?
– Ja, helt klart. Dette er en kjempemulighet for begge våre norske håp. Nå har jo Viktor falt litt på rankingen, men at han fortsatt er nummer tre i feltet sier jo litt. Dette er en enorm sjanse for spillerne som ligger litt bak til å ta et byks, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Thorp peker på to ulike punkter som taler for at det blir norsk suksess:
  • Punkt én er at et såpass redusert startfelt kan ta av en del press. Man ser ikke de store stjernene, og slipper seg kanskje litt mer løs. Jeg har sett litt tendenser til anspenthet blant begge våre i det siste. Men tendensene på Pebble Beach var stort sett positive, så klarer de å stramme opp de delene av spiller som ikke var helt på topp, så kan dette bli veldig bra.
  • Punkt to er at de tross alt er to av de beste spillerne i turneringen. Det er en kjempegod forutsetning, og kan skape en slags «falsk selvtillit» som de kanskje har manglet. De er nok veldig klare for å vise seg frem.
Hovland er bookmakernes favoritt til å ta hjem turneringen med odds på mellom 10 og 11. Ventura er gir på sin side mellom 100 og 150 ganger pengene.
Om det skulle lykkes for en eller begge av våre håp, er det ikke bare et pengene og et byks på rankingen som blir belønningen.
– Vinner man en PGA-turnering, så får man blant annet garantert plass i The Players i mars. Ellers er det store muligheter å komme seg inn i de store turneringene via kategori med en topplassering. Ser man på poengoversikten kan det holde med en tredjeplass for Hovland i Puerto Rico, mens Ventura nok må ha to gode resultater for å komme innenfor, sier Thorp.
picture

Her er originalbildene fra Hovlands hole-in-one: – Jeg spanderer!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame