Som følger av Corona-pandemien har Kristoffer Ventura fått et lengre opphold med spill på andre nivå, Korn Ferry tour. Nå skal han endelig i ilden på den største scenen. Eurosports golf ekspert Henrik Bjørnstad tror at det fortsatt er muligheter til å sikre seg en plass i FedExCup-«playoffen», men da må 25-åringen få toppplassering allerede fra start i PGA-turneringen.
– Vi har forhåpninger til Ventura med tanke på de gode resultatene han har levert på nivå to den siste tiden. Det blir veldig viktig for han at han er blant de 125 beste etter Wyndham Championship, men da er han avhengig av noen ordentlige gode plasseringer i de turneringene han har igjen, sier Bjørnstad til Eurosport.no.
Golf
Golflegenden tilbake i konkurranse neste uke – spiller med sønnen
19 TIMER SIDEN
– Tror du at han kan klare kravene?
– Det er mulig, men han trenger et ordentlig godt resultat. Typ en topp-tre plassering eller to topp-seks. Det er nok hans mål for resten av sesongen, da han uansett vil ha samme kategori på PGA-touren neste år, grunnet Covid-19.
25-åringens første test kommer allerede på torsdag i 3M Open og det kan bli en skjebnesvanger turnering for norsk-meksikaneren.
– 3M Open vil være svært viktig for Ventura hvis han skal klare å spille seg til en plass i sluttspillet. Han har spilt mye god golf i det siste og det skal bli spennende å følge han denne uka, sier Bjørnstad.

– Trenger tid

Golf-kollega Viktor Hovland er allerede godt plassert på Fedex-rankingen som nummer 22. Ventura derimot ligger på en foreløpig 171. plass og må derfor avansere stort i 3M Open og Barracuda Championship de neste to ukene.
– Hovland har allerede utrettet veldig mye, så der har vi mye godt i vente i sesongavslutningen. Kristoffer er en annen type enn Hovland og jeg tror at han kommer til å få til mer enn hva han har vist tidligere. Men han trenger mer tid på å finne seg til rette på øverste nivå, sier Bjørnstad før han legger til:
– Han må finne den samme tryggheten som han har hatt på Korn Ferry-tour, og det tror jeg kommer.

«Golf-juveler»

25-åringen ligger på en 161.plass på verdensrankingen, det er ikke noe som skal undervurderes mener eksperten.
– Ventura har en veldig høy ranking. Selv om det kanskje ikke høres sånn ut for oss i Norge som er vant med verdensenere, så er 161 i verden i golf helt vanvittig.
Og med Hovland på en 31.plass på verdensrankingen ser den tidligere golfspilleren en lovende framtid i vente for de unge nordmennene.
– Hovland er bare 22 år og Ventura 25 år. De har hele fremtiden foran seg og det har gått utrolig fort for begge to. De har ikke vært proffer så veldig lenge. Det å spille seg så kjapt til PGA-tour er helt rått.
– Vil du påstå at vi har to ordentlige «golf-juveler» her i Norge?
– Ja, absolutt. Vi har nok flere også, men det er de vi fokuserer mest på som får dekning.
FedExCup Playoffs-turneringene starter 17. august. Først skal 25-åringen i aksjon på hovedscenen i 3M Open-turneringen på torsdag fra klokken 19.30 på GOLFTV. Hovland har en ukes hvile før han skal jakte PGA-seier neste torsdag i World Golf Championships-FedEx St. Jude Invitational. Sikre deg tilgang her!

Todelt om Sandefjord-sjefen: – Hvorfor må man på død og liv være så ambisiøs?

Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
06/12/2021 PÅ 07:27
Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
06/12/2021 PÅ 07:10