Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland øyner sin første Major-triumf på «hjemmebane»: – Ikke overrasket hvis jeg spiller bra denne uka

Joakim Opphus

Oppdatert 18/05/2022 klokken 14:27 GMT+2

Viktor Hovland spiller sin første turnering på tre uker når han stiller til start i årets andre Major-turnering, PGA Championship. Golfesset fra Norge melder om en gryende form i spillet før turneringen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

– Jeg føler at spillet mitt er på et mye bedre sted nå, selv om det alltid er ting å bli bedre på. Jeg føler at spillet mitt er mer enn bra nok til å kjempe i toppen denne uken. Jeg hadde ikke blitt overrasket om jeg fikk en god start og spiller bra denne uka, sier Hovland i et intervju med arrangøren før ukens turnering.
Discoverys golfekspert Marius Thorp tror det er en motivert Hovland som er klar for å konkurrere igjen.
– Skal vi tolke det han sier før turneringen så virker hvertfall motivasjonen og lysten til å konkurrere å være til stede. Så blir det spennende å se om han får det ut i praksis, sier Thorp.

God etter pause

Hovland har kun spilt én turnering siden Masters i starten av april. Det var parturneringen, Zurich Classic of New Orleans, sammen med Collin Morikawa. Der endte duoen på en litt skuffende 29. plass.
Hovland kommer inn i PGA-mesterskapet etter tre uker med turneringsfri. En periode som han har brukt godt, ifølge han selv, etter noen turneringer under pari.
– Jeg har brukt de tre siste ukene veldig godt. Jeg var ikke veldig fornøyd med spillet mitt i de siste turneringene. Det var ikke så veldig lang unna, men det var det at jeg gjorde en del dumme feil mer enn hva jeg pleier å gjøre. Jeg var rimelig motivert for å jobbe med spillet i pausen nå, sier 24-åringen.
Golfstjernen fra Ekeberg har vist ved flere anledninger at å spille en turnering etter flere ukers pause er noe han har høstet stor suksess med tidligere.
Før seieren i Mayakoba november i fjor hadde han ikke spilt på to uker. I tillegg kom seieren i Hero World Challenge i desember etter fire uker med turneringsfri.
– Han har vist at han kan bruke disse periodene mellom turneringen godt og fornuftig, og dermed komme bedre rustet til turneringsspill, sier Discoverys ekspert.

På hjemmebane

Turneringen vil bli av det spesielle slaget for Hovland. Den spilles nemlig på Southern Hills Country Club i Tulsa, Oklahoma.
Det er bare en drøy time fra Stillwater i samme delstat hvor nordmannen bor og trener utenom konkurranse.
– Det er litt rart. Å bo i Stillwater føles som å være litt vekk fra PGA-touren og det er litt avslappende, som jeg liker. Så det føles litt rart å bare kjøre én time fra huset sitt også er man plutselig her på Southern Hills og skal spille en major-turneringen. Så det er litt annerledes, men det gjør meg også komfortabel, sier nordmannen.
Thorp tror at Hovland kan få en slags hjemmebanefordel.
– Han kjenner banen godt. Han har spilt og konkurrert der tidligere. I løpet av de tre ukene han har hatt fri så har han også spilt der en god del ganger. Jo flere ganger man spiller en bane jo mer komfortabel blir man. Så får vi håpe at den faktoren at han spiller på hjemmebane er en fordel for han.
Verdenssekseren spilte sin college-golf på Oklahoma State University (OSU), og han håper på mye oransje (fargen til OSU, journ.anm) blant publikum under turneringen.
– Jeg har hørt mye: «Go Pokes!» (kallenavn for Oklahoma State University, journ.anm) fra tribunen i dag, så det virker som det er mye støtte fra folk som jeg setter pris på. Kanskje kan hjelpe meg å komme ordentlig i gang, sier Hovland.
Hovland spiller sammen med amerikanske Will Zalatoris og australske Cameron Smith de to første rundene av turneringen.
Trioen slår ut kl.15.00 torsdag og 20.25 på fredag. Vi følger nordmannens runder slag for slag i vårt livesenter hele turneringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame