Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-kopi i andre runde – fortsatt på par

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/05/2022 klokken 01:38 GMT+2

Den norske golfstjernen doblet antallet birdier under fredagens runde, men to bogeyer gjorde at Viktor Hovland stadig blir liggende på par.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Spillet til Viktor Hovland lignet mye på det han leverte på torsdag i Major-turneringen i Oklahoma, men mot slutten av fredagsrunden måtte Hovland kjempe tappert for å holde seg på par.
Der nærspillet sviktet litt i åpningsrunden, var det nettopp nærspillet som i all hovedsak gjorde at nordmannen slapp unna med to bogeyer.
Ny 70-runde signert Hovland gjør at avstanden til teten vokser. Etter åpningsrunden lå nordmannen fem slag bak lederen, mens avstanden har nå vokst til åtte.
Hovland spilte på ny med Cameron Smith og Will Zalatoris, og sistnevnte leverte en fantomrunde i Tulsa, Oklahoma. På Southern Hills gikk amerikaneren gjennom fredagen med fem birdier og endte dagen fem slag under par, ni totalt.
Det gjør at Zalatoris troner alene på toppen etter to spilte runder. Hovland er på en delt 23. plass før lørdagens runde. Dagens mann må sies å være chilenske Mito Pereira, som leverte en ellevill 64-runde. Det tar ham hele veien til en 2. plass, åtte slag under par.

Solid åpning

Viktor Hovland fikk en god start på runden. Etter tre sikre par, senket nordmannen sin første birdie på det fjerde hullet.
Like etter skulle det komme en kalddusj. Fra tee endte Hovlands drive i roughen langt ute til venstre. 24-åringen fra Oslo fant en åpning mellom trærne, men slaget gikk litt for høyt litt for tidlig og ble bremset av kvister før den på ny landet i roughen.
Også etter tredjeslaget befant Hovland seg i roughen, denne gang tett på green, men innspillet la seg drøye åtte meter fra hullet. Putten satt ikke, og dermed var dagens første bogey et faktum.
– Det er ikke allverdens som skjer for Viktor, men han holder scoren godt sammen og er tålmodig! Det er ikke lang vei opp, så det handler bare om å fortsette å være tålmodig, gi seg selv litt bedre birdiemuligheter og sette seg selv i en fin posisjon foran morgendagen, oppsummerte Discoverys golfekspert Marius Thorp etter halvspilt runde.

Identisk avslutning

Viktor Hovland fulgte opp med fem strake par før han skulle notere seg for fredagens andre birdie på det ellevte. Nordmannen leverte et strålende innspill på par tre-hullet, før han senket putten fra snaue to meter.
Men som på de første ni, skulle birdie bety bogey på det påfølgende hullet for nordmannen i den andre runden.
Førsteslaget til Viktor Hovland landet i fairwaybunkeren ute til venstre på det 12. hullet. Det påfølgende slaget fra bunkeren holdt på å bli våt, men den norske golfstjernen berget akkurat da han landet i roughkanten.
Likevel var det alt annet enn optimalt for Hovland. Han endte opp med et vanskelig innspill til green, og måtte forsøke å berge par fra over ni meter.
Det gikk ikke, og på ny falt nordmannen tilbake på par.
Det ble en nervepirrende avslutning for Viktor Hovland, som stadig måtte kjempe om å redde par. Der marginene var litt imot nordmannen under gårsdagens runde, var det lite å utsette på nærspillet fredag kveld.
Ved flere anledninger måtte golferen fra Oslo redde seg heroisk inn, men vanskelige putter fra fire meter og inn satt denne runden for Hovland.
Til sl utt kom 24-åringen seg gjennom på 70 slag i andre runde på rad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame