Par etter par etter par etter par etter par etter...
Slik startet runden for Viktor Hovland i årets andre Major-turnering, og symbolsk nok var det også der runden skulle ende.
Til tross for flere gode birdiemuligheter ble det med kun én på torsdagens åpningsrunde. Den norske stjernen endte også med én bogey. Resten av hullene endte som nevnt med par.
PGA Championship
Fryktelig tung turneringsretur for Hovland: – Ikke godt nok kvalitetsmessig
22/05/2022 PÅ 17:48
Med 16 par, én birdie og én bogey endte Hovland første dag med en 70-runde. Lederscoren er på fem slag under par. Den er det den nordirske stjernen Rory McIlroy som har.
Åpningsrunden på par holdt til en delt 27. plass. Veien opp er dog kort. Dersom Hovland finner litt mer flyt med putteren i de kommende rundene, er 24-åringen fortsatt å regne med i toppen.
NB! Runden spilles fortsatt.

Gode muligheter

Viktor Hovland slo ut sammen med Cameron Smith og Will Zalatoris. Trioen startet på det tiende hullet, og Hovland spilte seg til flere gode birdiemuligheter i starten.
Kun én fattig centimeter hindret en drømmestart for nordmannen. Viktor Hovland vartet opp med et meget godt puttforsøk på hull 11, men marginene var ikke med den norske golfstjernen i starten.
Likevel var det noe solid over spillet til Hovland. Der både Zalatoris og Smith stadig måtte kjempe for å redde par, var det kun ett hull der Hovland havnet i fare for å få en bogey.
På det 15. hullet landet Hovland i en fairwaybunker på venstresiden. Med de steinete bunkerne i Oklahoma, måtte 24-åringen fra Oslo forsøke å redde par fra fem og en halv meter. Der nærspillet ikke hadde stemt helt tidligere, vartet nordmannen opp med en strålende putt for å holde seg på par.
Par-toget fortsatte på de ni første hullene. Hovland fortsatte med å spille seg til birdiemuligheter, men de aller fleste ble fra langt hold. Flere av langputtene var nære, men ni av ni åpningshull endte med par.
– Solid spill i ni hull med lite problemer, også litt få gode muligheter. Viktig å fortsette å være tålmodig og forsøke å gi seg selv litt bedre birdiesjanser, oppsummerte Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Én birdie, én bogey

Nok et par skulle det bli på det første hullet, før Viktor Hovland endelig kunne juble for dagens første birdie.
Etter ti (!) strake par, satt endelig langputten for den norske 24-åringen. Viktor Hovland senket en birdieputt fra drøye seks meter.
På det påfølgende hullet spilte Hovland seg til nok en god birdiemulighet, men puttforsøket gikk for langt til høyre og nordmannen måtte ta til takke med par.
Etter en lang rekke med solide utslag og trygt spill, skulle Hovland havne i skikkelig trøbbel. Utspillet på det fjerde hullet skled langt ut til høyre. Nordmannen bestemte seg for å ta et straffeslag ved å droppe ballen. Det gjorde at Hovland fikk ballen opp på green, men med 13 meter til hullet, måtte 24-åringen ta til takke med rundens første bogey.
Hovland fikk mulighet til å svare med en birdie umiddelbart, men etter tre veldig solide slag, misset Hovland putten fra drøye to meter.
Etter flere mislykkede birdieputter, jaktet nordmannen videre. På det sjette hullet gikk Viktor Hovland direkte for flagget. Ballen dro for langt til venstre og 24-åringen havnet i bunkeren ved green på par tre-hullet. Til tross for dette klarte den norske stjernen å redde seg inn på mesterlig vis og berget par.
Par skulle det også bli på de siste tre hullene. Viktor Hovland ender åpningsrunden med totalt 16 par, og med litt justeringer i nærspillet, er det fortsatt mye å spille for i de kommende rundene.
Fredag slår Hovland ut klokken 20:25. Runden kan du følge på eurosport.no.
PGA Championship
Tiger Woods trakk seg fra PGA-mesterskapet
22/05/2022 PÅ 12:38
PGA Championship
Ingenting stemte for Hovland under tøffe forhold – falt langt ned på listene
21/05/2022 PÅ 21:15