Viktor Hovland er blant de aller heteste favorittene før årets andre major, PGA Championship. 23-åringen kommer til Kiawah Island i South Carolina proppfull av selvtillit etter to strake tredjeplasser i henholdsvis Valspar Championship og Wells Fargo Championship.
Ocean Course, som er banen turneringen spilles på, måler over 7800 yards og er den lengste som er brukt i major-historien. Kombinasjonen av tjukk rough og tricky greener gjør at banen favoriserer de som slår langt og rett – noe som passer Hovland meget godt. Kanskje best av alle i verden for øyeblikket.
– Ballstrikingen blir jo en viktig faktor her ute, som jo er Viktors største styrke. I så måte er det jo en veldig god match, sier Hovlands trener Jeff Smith til Discovery dagen før PGA Championship.
PGA Championship
Tror Hovland vil slå tilbake: – Bare å glede seg til juni
23/05/2021 KLOKKEN 19:33
Smith og Hovland har hatt et meget fruktbart samarbeid siden august i fjor. Spesielt på og rundt green har Hovland tatt store steg, mens han også har økt lengdene sine fra utslagsstedet.

Dette blir nøkkelen til norsk suksess

Smith er også på plass på Kiawah Island, og har fulgt Hovland i dagene frem mot turneringsstart. Dager som har vært preget av en del vind, noe som gjør forholdene svært utfordrende på banen som ligger helt ute ved kysten.
For med n ull nedbør og høye temperaturer de siste ukene har greenene på South Course blitt harde og raske. I tillegg er de også hevet en del i terrenget, noe som gjør det mer kostbart å misse dem. Og om det fortsetter å blåse som det har gjort, kan det bli stygge scener når alvoret starter.
Når Smith blir spurt om hva som blir nøkkelen til norsk suksess denne uken, må han tenke seg litt om.
– I og med at han er en såpass god ballstriker, vil jeg si puttingen. Spesielt i denne vinden. Å klare å sette nok putter fra rundt to meters hold blir ekstremt viktig denne uken, sier Smith.
I tillegg trekker Smith frem det mentale som en viktig faktor denne uken, da kombinasjonen av major-press, utfordrende forhold og en knalltøff bane vil gjøre dagene lange og seige. Da er det greit å vite at Hovland har fått rykte på seg til å ha et av de sterkeste hodene på Touren.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

– En helt annen type turnering

Forrige gang PGA Championship ble avholdt på denne banen var det kun 20 spillere som gikk under par. Rory McIlroy var den eneste som brøt -5 (vant på -13). Eurosports golfekspert Marius Thorp spår høye scorer og tidvis kaotisk golf også denne uken.
– Det blir en helt annen type turnering. Man vil misse en god del flere greener der ute, spesielt med de forholdene som er meldt. Så på mange av hullene vil det bli en kamp for å redde par. Cut-grensen gikk på +6 i 2012, og det kan fort bli noe lignende i år, sier Thorp.
Og om onsdagens innspillsrunde er en pekepinn på hva vi har i vente, får nok Eurosports ekspert rett i sin spådom. Selv «moderate» vindkast på 15 miles per hour (25 kilometer i timen) utgjør en enorm forskjell, da vinden kommer rett inn fra havet og viktigheten av å treffe green er såpass stor.
Ian Poulter, som ble nummer tre i 2012, måtte bruke driver på par-3 hullet 17:
Det er ventet å blåse opp utover dagen både torsdag og fredag. Dessverre for Hovlands del, så er kastene ventet å bli sterkest fredag ettermiddag med hastigheter opp imot 30 kilometer i timen (Hovland slår ut 13:47 lokal tid).
På torsdag er det forventet rundt 20 som det maksimale. Hovland slår ut 14:22 norsk tid torsdag og 19:47 fredag. Han spiller med Xander Schauffele og Lee Westwood.
PGA Championship
Ny tung Hovland-dag: – Sånt har man ikke råd til
22/05/2021 KLOKKEN 21:33
PGA Championship
Hyller Hovland tross «juniorfeil»: – Beundringsverdig
22/05/2021 KLOKKEN 10:25