• Se Viktor Hovland i FedExCup Playoffs fra 17. august på GOLFTV. Få tilgang her!
Denne ukens PGA Championship er den første turneringen siden koronapausen hvor Viktor Hovland ikke bruker bilen til å komme seg til og fra.
For de siste to månedene har 22-åringen brukt utallige timer og nesten 7000 (!) kilometer på veien i jakten på sin andre PGA Tour-seier, noe som har fått medier verden rundt, i tillegg til nordmannens egne konkurrenter, til å sperre opp øynene.
PGA Championship
Hovland med lovende start i PGA Championship
07/08/2020 PÅ 06:03

– Akkurat som jeg kommer inn i en transe

Det startet med Charles Schwab Challenge i Texas.
– Jeg visste at jeg skulle spille uken etter også, så da måtte jeg kjøre tilbake til Oklahoma og fly til South Carolina. Så slo det meg: «Hva om jeg bare kjører til alle turneringene?» Jeg tenkte at det ville bli mange timer på veien, men jeg bestemte meg for å gjøre det og bruke timene på podkaster og musikk, sier Hovland til CNN.
Og spesielt musikken har hjulpet nordmannen gjennom flere lange netter på veien.
– Jeg blir ganske trøtt når jeg kjører gjennom natten, men det er akkurat som jeg kommer inn i en slags transe. Jeg holder spillelisten gående og graver hodet dypt ned i musikken, og så flyr plutselig tre timer avgårde.
Hovland er kjent for sin musikksmak, og på bildetjenesten Instagram er han ofte ute og gir sin følgere smakebiter på hva han hører på.
– Jeg hører på metal, men spesielt en type som kalles metal core. Det er vanligvis litt tyngre greier, masse skriking, men også en del melodiske og andre kule deler, sier Hovland.

– Tror jeg kan vinne

Men nå er det altså slutt på timelange kjøreturer i metal-transe. I forkant av denne ukens PGA Championship, hvor Hovland blir historisk som første nordmann, var han tilbake på flyplassen i Oklahoma.
22-åringen ser frem mot en tøff utfordring i årets første major på TPC Harding Park.
– Majors er tøffere tester enn vanlige PGA Tour-turneringer. Banene er tøffere, greenene hardere og raskere og spillerne er bedre.
Likevel er Hovland klar på at han kan gå helt til topps.
– Om jeg spiller bra med det jeg har nå, så tror jeg at jeg kan vinne, sier Hovland.
Hovland slår ut 22:36 torsdag sammen med Tommy Fleetwood og Hideki Matsuyama.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

PGA Championship
Dette er i bagen til Hovland under PGA Championship
05/08/2020 PÅ 16:29