Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med lovende start i PGA Championship

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 07/08/2020 klokken 09:23 GMT+2

Viktor Hovland er to slag under par etter de første 18 hullene på åpningsrunden i PGA Championship i USA. Det gir foreløpig delt 20.-plass.

Viktor Hovland

Foto: Scanpix

  • Se Viktor Hovland i FedExCup Playoffs fra 17. august på GOLFTV. Få tilgang her!
Nordmannen måtte tåle en bogey på 2. hull i San Francisco, men slo tilbake med birdie på de to neste hullene. En ny birdie på 7. hull førte ham to slag under, men en bogey på 9. hull gjorde at han bare var en under halvveis.
Han misset en parputt fra kloss hold på det 9. hullet, men revansjerte seg på 11. hull. Der stoppet utslaget hans snaut seks meter fra hullet, og han trillet inn en ny birdieputt.
På det 14. hullet noterte han seg for en ny bogey, før nordmannen slo tilbake på det 16. med en birdie. På de to siste hullene ble det par. Dermed er han to slag under par før 2. runde.
Hovland var blant spillerne som startet sin runde sent. Australske Jason Day og amerikanske Brendon Todd ligger i tet. Begge har notert seg for en 65-runde (fem under par).
– Det var litt vind tidlig på runden, men det var ikke så ille. Det var absolutt mulig hvis du spilte bra, men da vi kom til hull 12-13 begynte det å blåse. Jeg hadde ikke helt fått gang på driveren, og jeg var i roughen på hvert hull. Du prøver bare å gjøre god par og håper at du gjør noen gode slag og kanskje får noen birdiemuligheter, sa Hovland i et intervju etter runden.
Hele ni mann spilte 66-runder. Brooks Koepka, som har vunnet turneringen de to siste årene, er en av dem, mens Tiger Woods er en av dem som brukte 68 slag. Fem birdier og tre bogeyer var fasit for Woods, som jager sin 16. majortittel. Han ligger likt med Hovland.
Det er 156 deltakere i turneringen, som varer til søndag. Den spilles uten tilskuere på Harding Park-banen i San Francisco.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame