Det var under US Open i 2019 at vi først så Hovland med PING-køller i bagen. Etter turneringene ble det offisielt at nordmannen signerte en avtale med det anerkjente merket.
PGA Championship
Hovland med lovende start i PGA Championship
07/08/2020 PÅ 06:03
Det har ikke vært allverdens av endringer i 22-åringens bag siden det, med unntak av noen justeringer her og der på eksisterende utstyr.
Denne uken er verdenseliten på plass på TPC Harding Park i San Fransisco for PGA Championship, årets første major. Bilder fra banen viser at det blir en tøff uke med høy rough og kalde forhold. Da er det viktig, som alltid, at utstyret er på plass.
Dette er køllene som Viktor har i baggen denne uken (se bildet av bagen nederst i saken):
Driver: «Godkølla» til Hovland er en Ping G410 LST driver. På bildet ser vi også at settingen er skrudd ned mot draw for å hjelpe å nøytralisere hans naturlige skru fra venstre til høyre.
Wood: TaylorMade Sim 3wood (15 grader). TaylorMade SIM-serien med driver og wood er superpopulære blant alle golfere, og Viktor er intet unntak.
Utility/Driving iron: Callaway X forged UT (21 grader). Fungerer som et 2-jern som kan brukes fra utslagene, og også inn mot green på lange par 4 hull eller par 5 hull.
Jernkøller: Ping i210 fra 4 jern til Pitching Wedge, alle med KBS Tour skaft. Her har Viktor gjort litt endringer frem og tilbake avhengig av forhold for å optimalisere blant annet ballbanen og spin, men modellen har vært lik en stund. Tyrrell Hatton har tidligere uttalt at han liker den myke følelsen og litt lavere ballbanen med disse jernene.
Wedger: Hvilke wedger man bruker og hvordan de er bygd opp kan variere stort ut ifra forholdene man spiller i. Viktor har tre Ping glide 3.0 wedger i bagen med 50, 54 (skal visstnok være bøyd til 55) og 60 grader, alle med KBS Tour skaft.
Putter: Tidlig i proffkarrieren holdt Hovland seg til sin TaylorMade-putter i påvente av en lignende modell fra Ping. Teknikerne på hovedkvarteret i Arizona bygget like greit en egen «Hovi»-modell basert på putteren som fungerte i hans amatørkarriere, og denne modellen har vært i bagen en god stund. Ping PLD Prototype «Hovi».
Ball: Den velkjente toppmodellen til Titleist, Pro V1.
Dette er Hovlands bag under PGA Championship (foto: Shay Knight, Hovlands caddie):

Viktor Hovlands bag

Foto: Eurosport

Viktor Hovlands bag

Foto: Eurosport

PGA Championship
Hovlands valg sjokkerte «alle» – nå er det slutt
06/08/2020 PÅ 10:32