Golftalentet Kristoffer Reitan blir tidenes første norske herrespiller i majorturneringen US Open.
Det greide han gjennom en kvalifiseringsturnering på banen til Walton Heath Golf Club utenfor London, melder Norsk Golf.
– Det har vært en helt sinnssyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Dette er rett og slett helt ekstremt, sier Reitan til golfmagasinet.
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
5 TIMER SIDEN
Neste uke spiller han i et stjernespekket felt. I US Open møter Tiger Woods, Jordan Spieth, Rory McIlroy og resten av verdenseliten opp.

Kult

Reitan kvalifiserte seg etter to runder på 69 slag. Han endte seks slag under par. Det holdt til en 12.-plass. Det var de 14 beste spillerne som tok seg til US Open.
– Jeg tror jeg oppdaterte leaderboardet cirka hvert 30. sekund etter runden. Jeg var ganske nervøs, så jeg dro og chippet og slo litt for å komme meg litt vekk fra folk. Det som roet meg litt ned, var at jeg tenkte at hvis jeg ikke kvalifiserte meg i dag, er jeg sikker på at jeg kommer til å klare det en annen gang. Jeg tror ikke dette er «once in a lifetime». Det er dette nivået jeg ønsker å være på, sier Reitan.

Droppet studiene

Det er tolv år siden sist en norsk spiller på herresiden tok seg til en majorturnering. Den gang spilte Marius Thorp som amatør i British Open.
Kristoffer Reitan, som er barnebarnet til Rema-gründer Odd Reitan, valgte tidligere i år å avslutte studiene ved University of Texas. Det gjorde han for å satse fullt på golf. Det har nå gitt resultater.
US Open starter torsdag i neste uke og går over fire dager.
(©NTB)
Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40
Golf
Golfforbund bryter med stjernespilleren: – Kan ikke lenger være et forbilde
22/09/2022 KLOKKEN 15:13