Getty Images

Norsk 20-åring klar for US Open

Norsk 20-åring klar for US Open
Av Eurosport

04/06/2018 22:07Oppdatert 05/06/2018 09:04

Kristoffer Reitan skal bryne seg på verdenseliten i golf neste uke.

Golftalentet Kristoffer Reitan blir tidenes første norske herrespiller i majorturneringen US Open.

Neste uke spiller han i et stjernespekket felt. I US Open møter Tiger Woods, Jordan Spieth, Rory McIlroy og resten av verdenseliten opp.

Kult

Reitan kvalifiserte seg etter to runder på 69 slag. Han endte seks slag under par. Det holdt til en 12.-plass. Det var de 14 beste spillerne som tok seg til US Open.

– Jeg tror jeg oppdaterte leaderboardet cirka hvert 30. sekund etter runden. Jeg var ganske nervøs, så jeg dro og chippet og slo litt for å komme meg litt vekk fra folk. Det som roet meg litt ned, var at jeg tenkte at hvis jeg ikke kvalifiserte meg i dag, er jeg sikker på at jeg kommer til å klare det en annen gang. Jeg tror ikke dette er «once in a lifetime». Det er dette nivået jeg ønsker å være på, sier Reitan.

Droppet studiene

Det er tolv år siden sist en norsk spiller på herresiden tok seg til en majorturnering. Den gang spilte Marius Thorp som amatør i British Open.

Kristoffer Reitan, som er barnebarnet til Rema-gründer Odd Reitan, valgte tidligere i år å avslutte studiene ved University of Texas. Det gjorde han for å satse fullt på golf. Det har nå gitt resultater.

US Open starter torsdag i neste uke og går over fire dager.

(©NTB)