• Se Viktor Hovland kjempe om seieren i Mayakoba Golf Classic på GOLFTV og Dplay søndag fra 19:00. Få tilgang her!
Med en 63-runde (-8) klatret Viktor Hovland helt opp på 3. plass før siste dag av Mayakoba Golf Classic. Kun to slag skiller opp til lederen Emiliano Grillo.
Hovland startet i likhet med fredagens runde forrykende, men der 23-åringen sluknet på de siste ni fredag så holdt han det gående helt ut på lørdag.
Mayakoba Golf Classic
Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse
08/11/2021 KLOKKEN 08:05
Se hva Hovland sa etter lørdagens kanonrunde her (saken fortsetter under):

Dette sa Hovland etter lørdagens kanonrunde

Nordmannen åpnet med bogey på åpningshullet, men slo raskt tilbake med birdie på hull 2. Deretter fulgte han opp med birdies på hull 5, 6, 7 og 9, og rundet med det på -4 halvveis.
De siste ni ble som sagt betraktelig hyggeligere enn fredag, hvor Hovland gikk +3. Lørdagen ble innledet med tre strake par, før han gjorde en birdie på par 5-hullet 13. Etter par på 14 gjorde Hovland tre strake birdies på 15, 16 og 17, før han var nære på å senke dagens tiende på hull 18.
– Han har gitt uttrykk for at ting har vært på gang i forkant av turneringen, så man må jo kunne si at man ikke er så overrasket sånn set. Det er jo dette man får av Viktor når alle deler av spillet hans sitter samtidig. Det at han har truffet 80% av greener og 70% av fairways har vi sett før, men når han setter sammen alt får man disse scorene. Det er vel et misset greentreff og en up and down som ikke går, ellers ser det bortimot perfekt ut, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Nå er Hovland i posisjon til å kunne ta sin andre PGA Tour-seier. Thorp har følgende å si om dramaet som venter søndag:
– Det som blir viktig er å fortsette med det som tydelig funker. Det som er fordelen med spillet til Viktor er at han er så «på» fra tee og inn. Spesielt jernspillet, som ikke har vært til vanlig standard de siste turneringene, er tilbake på øverste hylle. Da er det ikke så mye som skal til for å gå lavt. Så blir det også avgjørende å ta mulighetene som kommer på green, for det er mange birdies der ute. Han må tørre å være aggressiv. Han er i en perfekt angrepsposisjon, og jeg tror de som spiller med han vet hva han er kapabel til, sier Thorp.
Søndagens avsluttende runde ser du på GOLFTV og Dplay fra 19:00!

Her tar Hovland i bruk sin nye AimPoint-rutine

Mayakoba Golf Classic
Ser tilbake på det utrolige øyeblikket: Gliser av kommentatorenes reaksjon
05/11/2021 KLOKKEN 07:49
Mayakoba Golf Classic
Her får han drømmetreff
04/11/2021 KLOKKEN 22:21