Med en birdie-putt på det 18. og siste hullet tok Hovland sin andre seier på PGA Touren på dramatisk vis i Mexico søndag.
Hovland lå likt med amerikanske Aaron Wise før han gikk løs på hull 18, hvor han etter et nydelig innspill senket den avgjørende putten fra rundt tre meter.
Se vinnerøyeblikket her (saken fortsetter under):
Mayakoba Golf Classic
Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse
08/11/2021 KLOKKEN 08:05

Kommentatorene brast i gråt da Hovland avgjorde på siste hull

Hovland endte med det på -20, ett slag foran Wise. Dermed har nordmannen tatt begge sine PGA Tour-seire i år på sitt aller siste slag i turneringen – i Puerto Rico avgjorde 23-åringen også på samme måte.
Se vinnerintervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Hovland etter seieren: – Føler meg ikke komfortabel i sånne situasjoner

Slik var runden:
Hovland åpnet med par på hull 1, hvor han hadde gjort bogey både fredag og lørdag. Så startet en rekke med tre strake birdies, den siste etter et nydelig utslag på par tre-hullet 4.
Utslaget på det påfølgende par fem-hullet var ikke like bra, og Hovland måtte bare legge seg opp etter å ha funnet bunkeren. Innspillet var heller ikke av sedvanlig klasse, og ballen havnet i roughen til side for green. Chipen ble kort, men Hovland senket par-putten på mesterlig vis.
Mesterlig var også innspillet på hull 6, hvor Hovland la seg under en meter fra hullet og tappet i for birdie. Han rundet av de første ni med tre strake par, det siste etter en ny mesterlig putt.
Hovland innledet de ni siste med en grei par på hull 10, før han var nære på å gjøre birdie på 11 etter et litt svakt innspill. Utslaget på 12 var ikke av normalt Hovland-merke, og fra roughen fant han ikke greenen med innspillet. Chippen derfra var heller ikke god, og denne gangen klarte ikke Hovland å redde paret. Dagens første bogey var et faktum, og plutselig var en to slags ledelse borte på et blunk.
Heldigvis hentet Hovland seg kjapt inn, og på par fem-hullet 13 ga han seg selv en god eagle-mulighet med et nydelig innspill fra roughen. Den satt han ikke, men en birdie gjorde likevel at han holdt følge med Aaron Wise på toppen av leaderboarden.
Det fortsatte han å gjøre på hull 14, for en mesterlig birdie-putt etter at Wise hadde gjort birdie like før gjorde at det var status quo på -19. Hovland fulgte opp med et nydelig utslag på hull 15, men klarte ikke å utnytte birdie-muligheten fra rundt to meter.
Noen birdie-mulighet ble det aldri på 16, da innspillet fant bunkeren. Men med et strøkent bunkerslag reddet Hovland paret, og var dermed fortsatt ajour med Wise. Et nydelig utslag på hull 17 la grunnlaget for en god birdie-mulighet, men Hovland misset. Det gjorde heldigvis også Wise på hull 18, og dermed lå muligheten åpen for å ta hjem seieren med en birdie på det siste hullet for nordmannen.
Det gjorde han også!
Mayakoba Golf Classic
Ser tilbake på det utrolige øyeblikket: Gliser av kommentatorenes reaksjon
05/11/2021 KLOKKEN 07:49
Mayakoba Golf Classic
Her får han drømmetreff
04/11/2021 KLOKKEN 22:21