Før den andre runden av årets nest siste PGA-turnering Mayakoba Golf Classic lå nordmennene på henholdsvis 31.- og 44.-plass. Men på lørdagens runde gikk det meste imot unggutta som til slutt uten for cuten som var ett slag under par da de gikk i klubbhuset.
Hovland gikk ut på banens ni siste hull på sin runde og fikk en god start med birdie på hull 13. Men deretter gikk det meste på tverke for 22-åringen fra Oslo.
Dobbel bogey på hull 16 og hull 2, samt bogey på hull 1, satte ham i en vanskelig situasjon før de sju siste hullene. På hull 5 og 7 startet snuoperasjonen, men en bogey på hull 8 gjorde at han var avhengig av birdie på det siste hullet. Det ble med par og Hovland endte tre over par på dagen og på par totalt.
Mayakoba Golf Classic
Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico
16/11/2019 KLOKKEN 12:33
Dermed ser det ut til at Hovland misser cuten for første gang siden januar, og for første gang på PGA-touren.
Hovland var på forhånd regnet som en av favorittene til å vinne turneringen han i fjor nettopp misset cuten med ett slag i som amatørspiller.
Bedre gikk det ikke for Ventura som med bogey og dobbel bogey på sine første ni hull var avhengig av å gå de ni siste hullene to under par for videre deltakelse. Det klarte han ikke, og endte opp tre slag over på dagen og på ett slag over par totalt.
Med lørdagens resultat har Ventura klart cuten i tre av seks PGA-turneringer siden han ble proff.
Amerikaneren Harris English ledet turneringen med 13 slag under par da de to nordmennene var ferdigspilt, ett slag foran australske Danny Lee som nettopp hadde startet på sin runde.
(©NTB)
Golf
Hovland mest lukrative år noensinne: Så mye tjente han i 2022
18 TIMER SIDEN