• Se sisterunden av NM i golf søndag fra kl. 11:30 på discovery+ og Eurosport Norge
I disse dager spilles NM i golf på Gamle Fredrikstad golfklubb. Dessverre så skimter Norges største stjerner med sitt fravær.
Hverken Viktor Hovland eller Espen Kofstad stiller. Det ga mulighetene for Norges tredje beste golfer for øyeblikket, Kristian Krogh Johannessen.
FedEx St. Jude Championship
Hovland på skuddhold etter «godkjent» førsterunde: – Litt små justeringer som trengs
EN DAG SIDEN
Men heller ikke «Kroghern» blir å se i Fredrikstad. 27-åringen som representerte Norge under sommer-OL i Tokyo i fjor og som vant Challenge Tour-turneringen Italian Open i starten av juli, sto oppført på startlisten frem til torsdag formiddag. Han har trukket seg etter å ha pådratt seg omgangssyke.
– Våknet i natt med omgangssyke. Limt til senga med ei bøtte som støttespiller, skriver Krogh Johannessen i en SMS til Discovery.
Tittelforsvarer Andreas Halvorsen og fjorårets andreplass Bård Skogen stiller heller ikke.
– Det er synd at den øverste toppen av herrer med Hovland, Kofstad og Krogh ikke er med. Men det er fortsatt mange gode spillere med og det er abslolutt vært å ta turen hvis du er i området, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
  • Se sisterunden av NM i golf søndag fra kl. 11:30 på discovery+ og Eurosport Norge

Vidåpent

Med Norges beste golfspillere ute åpner det opp for andre på banen i Fredrikstad.
– De to andre høyeste rangerte spillerne er Jarand Ekeland Arnøy og Elias Bertheussen. Det er vanskelig å si hvem som er best, men Jarand kan gjøre det bra. Han har et bra potensiale, mens Elias har vunnet NM før og vet hva som kreves. Magefølelsen min derimot sier Jarand.
Thorp mener banen i Fredrikstad passer Ekeland Arnøy bra. Spilleren representerer Fana GK og har en 28. plass som beste resultat på Challenge-touren i år.
– Gamle Fredrikstad er ikke en veldig vanskelig bane. Jarand med den kvaliteten han har vil få mange birdiemuligheter der ute. Banen spilles relativt enkelt for han og han har det i seg å gå veldig lavt over fire runder.
Ekeland Arnøy ligger på en 187. plass på «Road to Mallorca», en sesonglang konkurranse hvor de 20 øverste ved seongslutt sikrer seg spiller-rettigheter på DP World Tour. Krogh Johannessen ligger på en foreløpig femteplass.
  • Se sisterunden av NM i golf søndag fra kl. 11:30 på discovery+ og Eurosport Norge
Marianne Skarpnord deltar denne uken i majorturneringen British Open. Heller ikke Karoline Lund eller Madelene Stavnar - som også spiller på Ladies European Tour i likhet med Skarpnord - stiller til start i NM denne uken.
Dermed er det også vidåpent på kvinnesiden, men Thorp mener det er to navn som skiller seg litt ut.
– Maiken Bing Paulsen og Julie Hillestad, som er regjerende mester er nok de største favorittene. Samtidig er det en del yngre spillere som også kan finne på å blande seg der oppe.
FedEx St. Jude Championship
Her tenner verdensener Scheffler på alle plugger
I GÅR PÅ 15:27
FedEx St. Jude Championship
Rundens første birdie etter perfekt slag
I GÅR PÅ 13:51