• Følg Viktor Hovland og Tiger Woods i The Masters på discovery+!
– Per, vi må snakke om det viktigste som skjer i golf-verdenen, nemlig buksene til Viktor Hovland?
– De skapte jo litt latter der, spesielt da han havnet oppe ved rododendronbuskene. Det var nesten så man skulle tro det var planlagt. Han er jo så god til å sikte at det kan godt hende det var det, sier Discovery-kommentator Per Haugsrud og gliser.
Masters
Full fest på hull 18 – her gjør begge verdensstjernene det utenkelige
10/04/2022 PÅ 22:44
De rosa buksene ble raskt en snakkis. Et raskt søk på de to ordene Hovland og bukser, gir utallige resultater (se et stort utvalg nederst i saken). Folk bytter på å rose, slakte og vitse om klærne til den norske golfyndlingen.
Noen mener de kvalifiserer til disk, andre mente han burde få et gratis hole in one, noen påpeker at det er noe Britney Spears kunne hatt på seg og en annen hevder det ligner en pysjamas fra undertøyskjeden «Victoria's Secret» – eller nå bare Viktors Secret, om du vil.
Haugsrud forteller at det ikke er slik at Hovland selv roter nede i kofferten og velger ut hva han skal kle på seg. Dette er nøye planlagt av klessponsoren for å skape ekstra oppmerksomhet.
– Han har de pakkene klare fra sponsoren, der det står «torsdag», «fredag», «lørdag» på, så dette er nok bestemt for ham.
– Men han kan si nei dersom det skulle bli for voldsomt?
– Det kan han nok godt gjøre hvis han ikke føler seg komfortabel. Men jeg tror ikke Viktor er så vanskelig å ha med å gjøre på det der, sier Haugsrud.
Discovery-kommentatoren er blant dem som liker buksevalget.
– Jeg synes det bare er kjempekult. Golfen har vært litt gammeldags og konservativ, så det er bra at det kommer unge og «freshe» spillere som Viktor, som også kler seg litt annerledes. Det er viktig å fenge de yngre.
– De fleste amerikanerne for eksempel, det er stort sett khaki eller mørke bukser. Det blir litt kjedelig, sier Haugsrud.
(Artikkelen fortsetter under):

Drømmereturen – Slik er Tiger Woods mastershistorie

Samtidig påpeker han en litt vesentlig greie:
– Som man sier, «you need the game to match it». Du kan ikke komme der i rosa bukser og være nummer 100 i verden og misse cuten. Du må være litt stjerne, ha X-faktor. Men det har Viktor, og da blir det bare kult.
Viktor Hovland hadde en godkjent første runde og endte på par. Dermed er han fortsatt helt med i kampen om den tradisjonsrike grønne jakka som går til vinneren av The Masters.
– Søndag skal han visstnok ha litt tilsvarende klær, med rosa over og mørke bukser. Det passer fint til grønn jakke, det, sier Haugsrud med et smil.
Hovland går ut 16.34 norsk tid fredag.
Se en rekke meninger om golfmoten til nordmannen her:
Masters
Hovland etter Masters: – Gir motivasjon til å komme tilbake
10/04/2022 PÅ 22:03
Masters
Hovland raste på listene etter fryktelig siste hull
10/04/2022 PÅ 21:26