I natt meldte amerikanske medier at Dustin Johnson (32), den soleklare favoritten til å vinne The Masters 2017, hadde skadet ryggen.
LES OGSÅ: The Masters 2017 - hull for hull
Verdenseneren skal ha falt i trappa i leiehuset sitt, og slått seg kraftig i nedre del av ryggen. Dermed fryktet både manageren, golf-fans og vår egen Per Haugsrud at storturneringen skulle ryke for det aller største trekkplasteret.
Masters Tournament
Garcia vant europeisk duell med OL-mesteren
10/04/2017 PÅ 07:26
– Det er fryktelig kjipt om ikke verdens beste får være med. Han spiller skikkelig sexy golf som alle TV-seerne elsker. For de andre kan det bli litt sånn "ja, du vant Masters, men Dustin var jo ikke med", sa Eurosports golfkommentator Per Haugsrud til Eurosport.no onsdag formiddag.

Helomvending

Like før Johnson skulle slå ut klokken 20:03 norsk tid, ble det meldt at golfeneren skulle prøve seg. Ikke lenge etter kom beskjeden om at forhåndsfavoritten hadde trukket seg fra The Masters 2017.
Etter å ha ankommet utslagsstedet, snudde Johnson på hælen og gikk tilbake til klubbhuset. Der trakk han seg fra storturneringen.
– Dette var en utrolig vanskelig avgjørelse. Det føles som om jeg spiller mitt livs beste golf nå. Det å måtte trekke seg er virkelig ille, sa Johnson ifølge NTB.
– Jeg er trist over på måtte gjøre dette, men det var en bisarr ulykke. Jeg ønsket å spille, men jeg skjønte at jeg ikke ville klare det, tilføyde han.
32-åringen anslår at han kanskje kunne ha spilt på 70 prosent av sin kapasitet.
– Det gjorde fortsatt vondt, fastslo Johnson.
(saken fortsetter under bildet)

Dustin Johnson

Foto: AFP

– Nå er det Rory McIlroy som overtar favorittstempelet, mens spillere som Justin Rose og Jordan Spieth kan utfordre ham igjen, sier Haugsrud til Eurosport.no onsdag kveld.
(saken fortsetter under bildet)

Rory McIlroy

Foto: AFP

Slik sender vi The Masters 2017:
Masters Tournament
Olympisk mester i tet på Augusta
09/04/2017 PÅ 06:46
Masters Tournament
Tett i toppen i The Masters
08/04/2017 PÅ 09:43