Jeg har tatt bakgrunn i samtlige vinnere siden tusenårsskiftet og ved å blant annet se på statistikker, erfaring, verdensranking og alder har jeg klart å eliminere ut 87 av de 88 spillerne som starter årets turnering og står igjen med en enslig spiller som statistisk og historisk sett skal bli årets mester.
Så la oss sette i gang.
Masters Tournament
Her blir han den første asiaten gjennom tidende til å vinne Masters
11/04/2021 PÅ 23:11
Regjerende mester
Siden 2000 er det bare Tiger som har klart å forsvare sin tittel, så med den statistikken til grunn kan vi fjerne fjorårsvinner og verdensener Dustin Johnson.
Alder
Av de 21 siste vinnerne er det bare Tiger i 2019 som har vært over 40 år og tatt på seg grønn jakke. Gjennomsnittsalderen blant vinnerne siden 2000 er på 32 år, så vi tar bort alle spillere over 40 år. Her forsvinner tidligere mestere som Sergio Garcia, Bubba Watson, Adam Scott, i tillegg til sterke navn som Paul Casey og ringreven Lee Westwood.
Verdensranking
Det er faktisk bare Angel Cabrera (69) og Zach Johnson (56) siden år 2000 som har vært rangert utenfor topp 30 når de har vunnet på Augusta. Det betyr at vi med trygghet kan fjerne spillere som er rangert utenfor de 30 beste i verden, som for eksempel Jason Day, Abraham Ancer, Max Homa og forrige ukes vinner Jordan Spieth.
Vunnet allerede i årets sesong
Det er ingen stor fordel å ha vunnet en turnering i inneværende sesong før man pegger opp i Masters. Det er bare 5 av de 21 siste vinnerne som har gjort dette, og kun Bubba, Spieth og Mike Weir om vi ikke regner med Tiger Woods og Phil Mickelson. Vi tar derfor bort de spillerne som allerede har vunnet i sesongen, det betyr takk og farvel til spillere som Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau, Collin Morikawa, Justin Thomas og dessverre også Viktor Hovland.
Søker etter sin første seier
Det å skulle vinne på touren er i seg selv svært vanskelig, men å ta sin første seier på Augusta er enda vanskeligere. Danny Willett og Charl Schwartzel er faktisk de to eneste vinnerne siden 2000 som maktet å ta sin første PGA Tour seier i Masters. Med bakgrunn i denne statistikken forsvinner spillere som søker etter sin første seier, blant disse finner vi Tommy Fleetwood, Matt Fitzpatrick og ikke minst Scottie Scheffler.
Erfaring
Etter å også ha tatt bort de tre amatørene som er med beveger vi oss over til erfaring. Ser vi på hvor mange ganger vinnerne fra 2000 til 2020 har spilt turneringen før de har vunnet, ja da er det faktisk bare 5 vinnere som har klart å vinne på under 5 forsøk. Det vil si at det for de siste 21 mesterne har tatt i snitt neste 9 besøk før de har klart å ikle seg grønn jakke. Dustin vant i fjor på sitt niende forsøk. Med dette til grunn kan vi fjerne seks storfisker, blant dem Tyrrell Hatton, Tony Finau, Xander Schauffele og verdenstreer Jon Rahm.
Idealvinneren
85 spillere er borte og det er tre menn igjen, Hideki Matsuyama fra Japan, Webb Simpson fra USA og Rory McIlroy fra Nord-Irland. For å skille disse har jeg rett og slett valgt å se på statistikkene brukt over og slik finne ut hvilken spiller som nærmest på alder, verdensranking og antall besøk til Augusta foran årets utgave. Og vinneren er..
Rory McIlroy

Rory McIlroy

Foto: Getty Images

Alder - 32 (Snittalder på vinnere siden 2000 er 32)
Verdensranking – 12 (Snittranking på vinner siden 200 er 15,3)
Spiller i år sin 13ende Masters og har seks topp ti plasseringer.
Snittscore i Masters - 71,33 slag
Masters Tournament
Fire birdier på rappen ga Hovland ny bestenotering
11/04/2021 PÅ 21:38
Masters Tournament
Trenden som må snu for Hovland: – Det er så frustrerende
11/04/2021 PÅ 00:11