Populære sporter
All sport
Vis alt

Særlig én ting oppmuntrer eksperten etter Hovlands åpningsrunde

Håkon Brandsnes

Oppdatert 09/04/2021 klokken 13:28 GMT+2

Allerede på det første hullet av åpningsrunden i The Masters gikk det fryktelig galt for Viktor Hovland. Til slutt endte han ett slag over par. Discovery-ekspert Marius Thorp ser et stort lyspunkt ved dagen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Det ble en berg- og dalbane-runde for Viktor Hovland på dag én av The Masters.
Etter å ha åpnet med en trippel bogey, spilte han seg tilbake på par, før han igjen havnet tre slag over par etter tre bogeyer.
Nordmannen avsluttet imidlertid sterkt, og endte dagen ett slag over par.
– Én over er absolutt ingen krise, oppsummerte Discovery-ekspert Marius Thorp på GOLFTVs sending.
Justin Rose leder med sju slag under par.

Imponeres av nærspillet

I sin oppsummering av Hovlands runde, mener Thorp at nordmannens utslag har vært gode nok, men ikke 9 av 18 treff på greenene.
Han lar seg mest oppmuntre av puttene.
– Han redder seg fint inn med en god putter i dag. Han er bra fra tee, litt svakere inn mot green. Rundt og på greenen fortsetter han den fine trenden med å gjøre flere «up and downs». Det er godt å se, sa Thorp, og fortsatte:
– Når vi har hatt de dårlige rundene inn mot greenen tidligere, så har han ikke klart å redde seg inn fordi nærspillet ikke har vært bra nok. Det tyder på at han har gjort et godt stykke arbeid der. Så får vi håpe at han klarer å sette sammen alle delene. Da kan vi få en bra runde, og da kan han klatre i morgen.
«Up and downs» vil si å få ballen i hullet i løpet av to slag eller færre når ballen ligger plassert utenfor greenen.

Brutal start

I forkant av turneringen hadde Thorp advart mot den harde og raske banen på Augusta National Golf Course. Dessverre var Hovland litt hissig på grøten ved to anledninger på det første hullet, og til slutt endte han opp med en trippel bogey.
Se Discovery-ekspert Marius Thorps analyse av hullet her.
picture

Marerittstart for Hovland: – Må være litt smartere

Det var en blytung start, men nordmannen slo tilbake med to birdier på rappen, etterfulgt av to par.
– Han har slått positive og fine putter etter hull én. Det bygger selvtillit. Da blir hullet større og du tør å være mer aggressiv, sa Thorp.

– Tror han er litt irritert

En herlig langputt på hull seks gjorde at Hovland var tilbake på par totalt, men dessverre fortsatte ikke den gode stimen.
Etter par på hull sju og åtte, ble det bogeyer på hull ni og ti.
– Hvis han kan holde tunga rett i munnen på hull 11 og 12, er det store muligheter til å få runden tilbake på par. Det ville han nok vært veldig godt fornøyd med. Jeg tror han er litt irritert etter bogey på hull ni og ti, som kom etter gode utslag, sa Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
– Det har gått fra kjempeskuffelse etter hull én, til veldig fornøyd etter hull seks, til skuffelse igjen etter å ha rotet det litt bort etter å ha jobbet så bra. Jeg tror det blir avgjørende for hans innstilling at han får en god avslutning og helst kommer tilbake på par. Det ville vært en strålende score, fortsatte Bjørnstad.

Nære å avslutte på par

Dessverre ble det en ny bogey på hull 12. Dermed var han tilbake på tre slag over par, før han gjorde en etterlengtet birdie på hull 13.
To hull senere ble det igjen dramatikk. Hovland hadde muligheten for eagle, men en chip like utenfor greenen stoppet opp etter bare noen meter.
Dermed så det ut til nordmannen måtte kjempe for par, men i stedet satte han inn en lekker langputt og birdie nummer fem for dagen.
På hull 17 befant Hovland seg i en lignende situasjon, men denne gangen reddet han par fra utsiden av greenen med en ditto lekker chip.
En hårfin miss på dagens siste hull gjorde at han endte ett slag over par totalt.
Sett denne?
picture

Her treffer stjerna sin egen far: – Au!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame